Зміцнення соціальної згуртованості – Миробудування

В межах  проекту «Зміцнення соціальної згуртованості» по напрямку миробудування було організовано діалоги між мешканцями громад, ВПО, представниками місцевої влади,громадськими організаціями та іншими зацікавленими особами.

Caritas Mariupol - Polski zespół humanitarny

Проведені заходи сприяли  розвитку навичок комунікації, толерантності і довіри; націлені на вирішення нагальних потреб спільними зусиллями, що в свою чергу сприяє формуванню спільного бачення майбутнього у представників вищезазначених категорій, допомагають громадам протистояти роз’єднуючим факторам.

За допомогою  ретельно розроблених тренінгових  програм  проведено заходи, що допомогли почути голоси вразливих груп населення: ВПО, ветеранів АТО , членів сімей людей з інвалідністю. Всі учасники відзначили користь, практичність і важливість проведених занять, підкреслили, що завдяки участі у проекті прийшло усвідомлення як діяти у конфліктних ситуаціях,  щоб вийти з них цивілізовано, прояснити болючі питання, збудувати план дій та основу для співробітництва; позбулися стереотипів, навчилися ефективному спілкуванню. Прийшло розуміння «ми хочемо стати частиною громади, щоб спільними зусиллями розвивати місто»

Одним із напрямків роботи спеціалістів проекту є організація тижневих  візитів сімей зі сходу України в західний регіон. Такі заходи  сприяють можливості розвіяти стереотипи і міфи, що існують у суспільстві стосовно людей з різних регіонів України, створити простір для обговорення представниками різних областей України існуючих конфліктів та знайти спільні точки зору для порозуміння один одного.

Проведення індивідуальних психологічних консультацій надало можливість покращити навички саморегуляції власного емоційного стану у бенефіціарів та їх спроможність справлятися з різними життєвими викликами. Завдяки проведенню індивідуальної психологічної роботи бенефіціари змогли подолати такі актуальні особистісні проблеми, як прийняття втрати, порушення регуляції злості, панічні атаки, тривожні розлади, депресія, психотравма, дезадаптація та покращити стосунки у власних родинах й професійних спільнотах.

Досить затребуваними серед населення є послуги, що надає Центр працевлаштування та бізнесу БФ «Карітас Маріуполь». Індивідуальний підхід в обслуговуванні, системна робота, різноманітність заходів – всі ці складові привертають увагу та роблять впізнаваними роботу спеціалістів Центру.

Авточернетка

Серед найважливіших в житті людини потреб є можливість самореалізації та отримання засобів існування. З цією метою фахівцем з працевлаштування  щоденно надаються консультації з підбору роботи, складання резюме, визначення сфер професійної реалізації шляхом професійного тестування.

На тренінгах шукачі роботи оволодівають навичками техніки пошуку роботи, підвищення власної ефективності та ефективного розподілу часу. Якщо дослідити статистику, з початку року з питань відновлення засобів існування, у тому числі шляхом організації самозайнятості, звернулися до Центру працевлаштування та бізнесу більш 600 осіб, серед яких внутрішньо переміщені особи, ветерани АТО та члени їх сімей, особи з інвалідністю,  люди, які опинилися у важких життєвих обставинах.

В середньому, щомісяця, з питань працевлаштування відвідують Благодійний Фонд близько 50 осіб і ця цифра, відповідно росту інформованості населення про послуги Центру, має тенденцію збільшення. Кількість працевлаштованих складає 5 – 7 осіб на місяць, і запорукою успіху в цьому напрямку, в першу чергу, є наявність мотивації шукача роботи в поєднанні з діями спеціаліста.

З метою розширення можливостей та наближення послуг до мешканців всіх районів міста, з наступного року планується надання індивідуальних консультацій з працевлаштування в приміщенні ЦНАПу в Центральному районі м.Маріуполя. Наразі дане питання знаходиться на стадії узгодження.