ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАСЕЛЕННЯ ПАЛИВНИМИ БРИКЕТАМИ НА ЗИМОВИЙ ПЕРІОД РОКУ У РАМКАХ ПРОЕКТУ «CORDAID II»

Восени 2016 року у рамках проекту Cordaid II «Підготовка до зими мешканців буферної зони  Донецької області» за підтримки «Caritas Austria» було впроваджено програмний напрямок – забезпечення населення паливом на зимовий період року.

Командою «Карітас Маріуполь» проведено моніторинг та визначено, що найбільш потребуючим регіоном, насамперед, є села буферної зони, які безпосередньо знаходяться під потенційною загрозою обстрілів, мають зруйновану інфраструктуру. Місцеві жителі цих сел не мають можливості виїхати до інших регіонів. Також була проведена координаційна зустріч з керівництвом Волноваського та Тельманівського районів Донецької області задля отримання повної інформації про потреби населення, організації кращої дистрибуції та тимчасових пунктів зберігання та видачі твердого палива поблизу селищ буферної зони.

По результатам проведеного моніторингу були визначені населені пункти, жителі яких потребують допомоги у першу чергу. Необхідно зважати також на присутність даного виду допомоги на цій території від інших благодійних організацій. Згідно критеріям вразливості було відібрано 104 домогосподарства, які знаходяться в скрутному становищі та не мають можливості придбати паливо для обігріву: пенсіонери з мінімальною пенсією (67 домогосподарств), особи с особливими потребами (22 домогосподарства), самотні жінки з дітьми (9 домогосподарств), багатодітні родини (6 домогосподарств).

У рамках проекту було закуплено 157 тон паливних брикетів та розподілено між селами згідно їх потреб: пос. Гранітне – 28 домогосподарств, с. Заря – 14 домогосподарств, с. Приовражне – 20 домогосподарств, с. Водяне – 13 домогосподарств, с. Степанівка – 29 домогосподарств