Юристка БФ «Карітас Маріуполь» взяла участь у семінарі Станично-Луганського ЦЗ

Юристка БФ «Карітас Маріуполь» Ірина Попова взяла участь в інформаційному семінарі для незайнятого населення «Генеруй бізнес-ідею та розпочни свій бізнес», який відбувся 26 серпня цього року у Станично-Луганському районному центрі зайнятості.

Фахівчиня, яка працює у Станиці Луганській у межах проєкту «Впровадження нових моделей надання безоплатної правової допомоги через місцеві органи влади», що реалізується БФ «Карітас Маріуполь» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, була запрошена до заходу з метою інформування безробітних про стан ринку праці та перспективи розвитку підприємництва в регіоні, сприяння державної служби зайнятості в організації та провадженні підприємницької діяльності, зокрема створення умов для розвитку самозайнятості населення і супровід підприємницької ініціативи, – повідомляє Станично-Луганський районний центр зайнятості.

«Вважаю, що семінар, який проведено центром зайнятості, подія дуже вчасна. В нашому регіоні, як і у багатьох інших, що потерпіли від збройного конфлікту на сході України, зараз багато людей, які не мають роботи. Тож пошуки її, офіційне працевлаштування населення, допомога при працевлаштуванні – важлива річ. Моє завдання під час цього заходу полягало в ознайомленні присутніх з їхніми правами, з тією юридичною допомогою, яку надає «Карітас Маріуполь» у будь-яких питаннях, у відкритті власного бізнесу тощо», – сказала Ірина Попова по завершенню заходу.

***Цю статтю підготовано у межах проєкту «Впровадження нових моделей надання безоплатної правової допомоги через місцеві органи влади», що реалізується БФ «Карітас Маріуполь» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.