Юриста БФ «Карітас Маріуполь» прийнято до штату Нікольської селищної ради

З грудня 2021 року юрист БФ «Карітас Маріуполь» Олександр Яроцький починає працювати у Нікольській районній раді на офіційній посаді юрисконсульта, повідомив голова Нікольської районної ради Василь Мітько. Таке рішення було прийнято за результатами роботи фахівця  Карітасу, який у межах проєкту «Впровадження нових моделей надання безоплатної правової допомоги через місцеві органи влади», що реалізується БФ «Карітас Маріуполь» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, майже рік надавав безкоштовну правову допомогу населенню громади.

«Олександр Яроцький значно розвантажив роботу юридичної служби районної адміністрації, допоміг вирішити безліч важливих завдань не тільки для району під час реформи децентралізації, а й допоміг місцевим жителям, що зверталися до нього з будь яких питань юридичного права, – зауважив Василь Мітько. – Ми такого фахівця не відпустимо. Він буде займатися аналогічними питаннями, що і раніше, але буде вже працювати в штаті Нікольської селищної ради».

«Те, що наших фахівців приймають на постійну роботу у органи місцевого самоврядування – гарний показник і частина тих завдань, які ми переслідували протягом дії проєкту. Наші юристи  дійсно мають високу кваліфікацію і здатні виконати будь яку роботу. Звернення до них схоже на візит до невеличкого ЦНАПу, бо тут можна отримати і  адмінпослуги,  і соціальну допомогу, і якісні юридичні консультації. Більш того, до широкого переліку навичок фахівців додається ще одна –  медіація – врегулювання конфлікту до початку судових справ», –  підсумував рішення Нікольської громади керівник проєкту Олександр Магдаліц.

Сподіваємося, що рішення Нікольської громади буде започатковано в інших громадах, де працюють фахівці БФ «Карітас Маріуполь».

*** Цю статтю підготовано у межах проєкту «Впровадження нових моделей надання безоплатної правової допомоги через місцеві органи влади», що реалізується БФ «Карітас Маріуполь» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

*Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цій статті, належать  виключно авторам і не обов’язково відображають погляди ООН та урядів Данії, Швейцарії та Швеції.