Юрисконсульт БФ «Карітас Маріуполь» прийняв участь у семінарі Мангушського центру зайнятості

Юрисконсульт БФ Карітас Маріуполь прийняв участь у семінарі Мангушського центру зайнятості

У Мангуші відбувся семінар районного центру зайнятості, у якому взяли участь фахівці БФ «Карітас Маріуполь», представники Мангушського об’єднаного управління Пенсійного Фонду України Донецької області та військові.

Директорка районного центру зайнятості Надія Тєрьошкіна розповіла безробітним про стан ринку праці району та актуальні вакансії. «Головна мета служби зайнятості полягає в тому, щоб кожен українець мав достойну роботу із гідною заробітною платою, а кожен роботодавець був забезпечений кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток країни», – зазначила директорка ЦЗ.

Представники районного центру комплектування та соціальної підтримки надали інформацію про умови прийняття на військову службу за контрактом у Збройні Сили України, а керівники військового комісаріату і прикордонной служби розповіли про переваги військової служби, умови укладення контрактів і наявні вакансії. Пенсійний фонд надав інформацію про умови призначення пенсії, а юрист БФ «Карітас Маріуполь» Світлана Брагунцова, в рамках проекту «Ефективне врядування і залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної єдності у східній Україні», доповіла про права, пільги і гарантії працевлаштування, встановлені чинним законодавством для цивільного населення, військовослужбовців та учасників бойових дій.

***Ця публікація була підготовлена проектом «Ефективне врядування и залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної єдності у східній Україні» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Данії, Швейцарії та Швеції. Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цьому документі, належать авторам і не обов’язково відображають погляди Програми, ЄС та урядів Данії, Швейцарії та Швеції.