Як обрати майбутню професію? З чим пов’язати своє доросле життя, щоб твоя робота приносила тобі задоволення?

Чим ближче ти до дорослого життя, тим частіше ставиш собі ці питання.

Ми живемо в епоху візуалізації, нам набагато простіше сприймати щось нове, якщо ми можемо це побачити та «доторкнутися».

Карітас Маріуполь вважає, що дітям ще змалку дуже важливо наглядно показувати різноманітність вибору майбутніх професій, як саме працюється в різних сферах діяльності.

Цього тижня наш фахівець по роботі з дітьми провела екскурсії в бібліотеку імені В. Нестайко та Патрульна Поліція Донецької області. Коли ми приїхали до бібліотеки, то діти побачили сотні яскравих та цікавих книжок. І хоч така професія, як бібліотекар, є підзабутою та для більшості сучасних дітлахів непрестижною, але нам хотілося продемонструвати такі її нюанси, про які і не здогадатися: веселий літературний квест у читальному залі (де, зазвичай, треба зберігати тишу 🙂 ), перетворення бібліотекарів на аніматорів 🙂 та таке інше. Ми вдячні співробітникам цієї бібліотеки за розуміння нових запитів маленьких читачів!

Наступного дня відвідувачів нашого дитячого табору чекали в Патрульна Поліція Донецької області. Спочатку господарі поспілкувались з дітьми про правила дорожнього руху, розповіли про поведінку в громадських місцях. В кінці розмови дітлахів чекали приємні подарунки – тематичні розмальовки про діяльність патрульних.

Як обрати майбутню професію? З чим пов'язати своє доросле життя, щоб твоя робота приносила тобі задоволення?