Центр для дітей та молоді Карітас Маріуполь розпочав тренінгову програму для підлітків «Я і соціум»

Тренінг – це широко поширена в усьому світі форма групової психологічної роботи. Психологічні тренінги представляють собою варіант висококваліфікованих консультативних послуг.

Основний фокус в тренінгу спрямований на ефективне міжособистісне спілкування, тобто на спілкування індивідуума з навколишнім світом: взаємодія людини в команді, результативність в партнерстві. Велика увага приділяється роботі з особистої самооцінкою, відносинам людини з самим собою і власними цілями і пріоритетами в житті.

Спосіб вирішення своїх проблем учасники знаходять завдяки не тільки допомозі самого психолога, а й отримуючи підтримку від інших членів групи. Група в цілому має “терапевтичний” ефект, оскільки кожен учасник по-своєму, унікально відгукується на проблему іншої людини, і це дозволяє зрозуміти складну ситуацію з урахуванням різних точок зору.

Тренінгова програма « Я і соціум» допомагає підліткам розвинути активну життєву позицію, будувати життжві перспективи, сприяє формуванню навичок спілкування, вміння слухати, висловлювати свою точку зору, приходити до компромісного рішення і розумінню інших людей.