Новотроїцьке - лінія зіткнення

polska Pomoc

Населений пункт Новотроїцьке знаходиться на лінії вогню з початку війни. Це те місце де ти можеш побачити терикони з позиціями по обидві сторони конфлікту. Це те місце звідки кожного ранку у новинах ми чуємо оперативні звіти. Це те місце де чути війну, чути постріли та вибухи, де можна побачити шрами війни на будівлях та у серцях людей.

Тамара Афанасіївна отримала перелом під час війни, допомогаючи своєму паралізованому чоловіку. Зараз вона залишилась одна у своїй квартирі зі своїм багажом суму та печалі.

“Встань, іди: віра твоя спасла тебе.”(Лука 85 стих 19)

“Падала, кричала, плакала. А сама собі командовала… Вставай! Вставай і іди! Бог сказав: “Встань і іди, встань і іди”. Я вставала і йшла. Я добилась, що встала на костилі.”

Микола Іванович був учасником ліквідації аварії на ЧАЕС, наслідки якої і досі нагадують о собі у вигляді різних хвороб.

“Встань, іди: віра твоя спасла тебе.”(Лука 85 стих 19)

“Хай побуде в тій масці… Я на Чорнобилі був, знаю що таке лепесток, як голова болить, як ламає після цього.”

Медичні працівники “Карітас Маріуполь” надягнув засоби індивідуального захисту у рамках проекту «Модель соціального обслуговування та медичної допомоги в Донецькому регіоні України» за підтримки Most Solidarności, Polska Pomoc та Ministerstwo Spraw Zagranicznych, реалізують скринінг контроль сатурації кисню капілярної крові (пульсоксиметрію) та скринінг температури тіла опікунів та бенефіціарів, проводять поверхневий огляд, міряють тиск, проводять аускультацію серця та легень,  проводять аналіз крові на рівень глюкози, знімають ЕКГ,  дають консультації не припиняючи піклуватись про їх стан здоров’я згідно стратегічного плану у зв`язку з введенням надзвичайної ситуації у країні.

“Встань, іди: віра твоя спасла тебе.”(Лука 85 стих 19)

Наші опікуни, дотримуючись усіх правил профілактики від Всесвітньої організації з охорони здоров’я, у засобах індивідуального захисту, приносять усі необхідні речі при самоізоляції, а саме продукти, ліки та засоби гігієни; проводять дезінфекційні заходи (вологе прибирання, провітрювання приміщення); обробляють та готують їжу; виносять та утилізують сміття.

“Карітас Маріуполь” не зупиняється та продовжує піклуватись про Вас!