У СЕРЕДУ, 18 СІЧНЯ, БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «КАРІТАС МАРІУПОЛЬ» ОРГАНІЗУВАВ СОЛОДКЕ СВЯТО ДЛЯ ДІТЕЙ-ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ МАРІУПОЛЯ З НАГОДИ НОВОРІЧНИХ ТА РІЗДВЯНИХ СВЯТ

У рамках заходу діти мали можливість подивитися творчий виступ учнів 3-Г класу ЗОШ №53 під керівництвом вчителя Чичери Л.О. та взяли участь у веселих конкурсах.

У середу, 18 січня, благодійний фонд «Карітас Маріуполь» організував солодке свято для дітей-переселенців Маріуполя з нагоди новорічних та Різдвяних свят, діти дізналися про традиції та обряди на Богоявлення і Водохреща.

Хрещення – одне з головних християнських свят. Святом Хрещення закінчуються Різдвяні святки, які тривають з 7 по 19 січня. Свято починається ввечері 18 січня, коли всі православні відзначають Водохресний Святвечір.

Свято Хрещення відзначається щороку 6 січня у католиків і 19 січня у православних віруючих, згідно з офіційним сучасним календарем. Свято пов’язане з хрещенням Ісуса Христа в річці Йордан. У часи його земного життя, хрестили тільки дорослих людей, які повністю відчули віру в єдиного Бога і усвідомили собі цю, по тим часам нову, релігію, адже тоді християни переслідувалися, єдинобожжя відкидалося. Тому і не дивно, що Ісус Христос прийняв хрещення у віці 30 років.

Окрім того більш 50 дітей отримали від кондитерської студії «Прянік House» смачні подарунки – будинки з пряників.

Дякуємо за чудові фото Аліна Пономарева