У Мар’їнці створено групу громадського контролю за виконанням проєкту з реконструкції водоводу

Мешканці Мар’їнки, громадські активісти та представники військово-цивільної адміністрації міста ухвалили рішення про створення моніторингової групи для контролю за роботою комунального підприємства «Промінь», яке проводитиме роботи з часткової заміни водопровідної магістралі у місті. Рішення було ухвалено під час проведення фокус-групи, ініційованої БФ «Карітас Маріуполь» у рамках реалізації проекту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що стартував 1 листопада 2021 року.

«Головна мета проведення таких зустрічей – вивчення громадської думки щодо якості питної води, її наявності та вивчення проблем з цим пов’язаних, – коментує юрист БФ «Карітас Маріуполь» Марина Чуйко. – А ініціатива зі створення групи громадського контролю за виконанням робіт – це залучення місцевих мешканців до тих змін, що відбуваються або будуть відбуватися у громаді. Ця група буде слідкувати за виконанням робіт за проектом, сповіщати населення про можливі відключення і таке інше. Планується подальше проведення таких фокус-груп у всіх населених пунктах, де будуть відбуватися ремонтні роботи. Наступного тижня їдемо у Красногорівку».

За планом виконання модернізації водопроводу у Мар’їнці, Красногорівці та Новомихайлівці вже складено всі специфікації, наразі вони проходять процедуру узгодження перед початком тендеру на закупівлю основних та комплектуючих матеріалів.

***Захід здійснено в межах проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА