Тренінг «Права споживача. Як себе захистити?

«Пані, лишить свій пакет у камері схову! З ним вхід до залу заборонено!»

«Попереджаємо Вас, що цей мобільний телефон обміну та поверненню не підлягає.»

«Хлопче, фотозйомка в нашому торгівельному центрі заборонена! Це приватна власність.»

Ці фрази хоча б один раз у житті на свою адресу чи на адресу інших людей чув кожний з нас. Стосунки «Продавець – Споживач» завжди були складними. Але зробити їх принаймні цивілізованими і пояснити споживачам їх права- це було метою тренінгу «Права споживача. Як себе захистити?», який організувала 08.02 на своїй базі благодійна організація Карітас Маріуполь.

Під час тренінгу учасники обговорили ситуації, які виникають часто в таких громадських місцях як, наприклад, магазини: невідповідні товарні чеки, неправомірні дії охорони та адміністрації, відмова в обміні або поверненні коштів за раніше придбаний товар та таке інше. Крім того, всі учасники отримали друковані посібники-пам’ятки з алгоритмом дій при виникненні вищезазначених ситуацій.

Тренінг отримав позитивні відгуки і тому, в рамках проекту «Створення соціальних центрів для сприяння подолання та самодопомоги потенційно постраждалих людей та громад в Україні» за підтримки Caritas Germany та BMZ, запланована ще низка тренінгів з захисту прав споживачів за такими темами: «Інтернет-магазини. Підводне каміння.» та «Медичні та страхові послуги. Як відстоювати свої права?» та інші.

Дякуємо всім зацікавленим особам за увагу до цієї суспільно корисної тематики.

Діємо за принципом «Попереджений-значить озброєний»!

Тренінг «Права споживача. Як себе захистити?