Сьогодні, у День людей із синдромом Дауна, у світі стартував традиційний флешмоб “Lots of socks”

Його мета – привернути увагу до особливих людей та продемонструвати їм свої підтримку.

День проведення Міжнародного дня людини із синдромом Дауна вибраний не випадково, це двадцять перший день третього місяця пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Вперше цей День став щорічно відзначатися з 2006 року і був заснований на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.

Зазвичай українці з синдромом Дауна майже приречені на ізоляцію і асоціальність. Лише останнім часом, завдяки титанічним зусиллям батькам дітей з синдромом Дауна, що об’єднуються для вирішення спільних проблем та волонтерам, ситуація трохи зрушила з мертвої точки. Меж тим, люди з синдромом Дауна дуже добродушні, життєрадісні і позитивні, самі охоче прагнуть до спілкування. Чим більше вони спілкуються зі своїми однолітками в дитячих садах або школах, на майданчиках і в спортивних секціях, тим менш помітно відставання в розвитку, краще психічний і фізичний розвиток таких дітей.

Стань особливим – підтримай особливих!

Сьогодні, у День людей із синдромом Дауна, у світі стартував традиційний флешмоб "Lots of socks"