Станьмо дружною сім’єю, Жити правдою й добром Присягнімо цим вином Перед вишнім Судією! ( М.Лукаш)

Так звучить кінець «Оди до радості» – гімна об’єднаної Європи.

Маріупольці дослухалися цієї поради і дійсно 19 травня стали дружньою сім’єю. Частиною цього кола пощастило бути й благодійній організації «Карітас Маріуполь». Спільними зусиллями всіх учасників цього масштабного заходу його було перетворено на свято Європи: з ярмарком, кулінарними шоу, лінгва-таймом, алеєю художників, майстер-класами та музичними майданчиками.

Карітас Маріуполь підтримав тематику свята своїми майстер-класами з виготовлення повітряного змія з видами міст Європи, плетення браслетиків зі стрічок кольорів прапорів країн ЄС та багато інших. Фахівці організації ознайомили гостей свята з широкою географією нашого співробітництва з європейськими партнерами.

Захід мав не тільки розважальний характер, а й просвітнецький. Впевнені, що після відвідин парку з цікавинками, містяни розвінчали деякі негативні міфи про Європу, отримали багато корисної інформації і ще на крок наблизилися до усвідомлення України як невід’ємної частини Європи.