Спільна конференція
Карітас Маріуполь і Карітас Ліван

Що спільного в України та Лівану? Тривалі військові, соціальні і економічні кризи. Велика кількість біженців і переселенців. Підтримка від світових гуманітарних організацій. Соціальна і гуманітарна робота Карітас в обох країнах відіграє важливу роль для допомоги постраждалому населенню в подоланні наслідків цих бід.

Карітас Ліван – це найпотужніша гуманітарна організація в своїй країні, що володіє великим практичним досвідом в проведенні гуманітарних і соціальних інтервенцій в період затяжної кризи і комплексної роботи з біженцями з їх адаптації в нових для них умовах як приймаюча сторона.

Протягом останніх семи років Карітас Ліван за допомогою європейських колег зробив величезний крок у своєму розвитку і зараз охоплює своєю соціальною і гуманітарною роботою територію всього Лівану. Придбаний досвід щодо соціальної адаптації сирійських біженців, яких в країні більше 2млн., і емігрантів з африканських країн є ідеальним прикладом для роботи за цими напрямками всередині України.

Взаємна зустріч двох команд Карітас Маріуполь і Карітас Ліван – це приклад співпраці гуманітарних організацій, що працюють в однакових напрямках гуманітарної діяльності, хоча і в різних країнах, але мають схожі проблеми.

Завдяки особистій участі президента Карітас Ліван – Reverend Father Paul Karam і директора Карітас Маріуполь Ростислава Спрінюка була проведена спільна конференція, спрямована на подальшу співпрацю двох організацій, які йдуть в одному напрямку в розвитку і диверсифікації своєї операційної діяльності.