Школа. Ізоляція. Майбутнє.

Проект ПСС Карітас Маріуполь

Навчальний процес для дітей школярів, дошкільнят та студентів завершився, незвичним та несподіваним чином для нас всіх. І таке явище для багатьох людей є вперше та дивним, але невід’ємне в теперішній ситуації.

Разом з навчанням завершився і останній місяць весни – травень, який в свою чергу був насичений різними значущими подіями, святами. Для того, щоб діти, батьки відчули, а головне не втратили святкові відчуття, наша Андріївська команда доклала немало зусиль для зацікавленості наших учасників.

Діти не лише малювали, а й знімали цікаві відеоролики, були учасниками спільного челенджу, розповідали вірші, танцювали через стислий онлайн – простір. Дорослі теж долучилися до конкурсів, ділилися власними кулінарними шедеврами, демонстрували свої захоплення, виставляли творчі роботи та багато іншого.

І тільки переглянувши все це, розумієш, наскільки в нас креативні та власно талановиті люди, зокрема українські жінки господині – берегині власних родин.

За період тимчасового, вимушеного, віртуального спілкування, ми соціальні працівники, знайшли в собі ресурси, щоб заохочувати учасників нашої групи до різноманітних прийомів активізації дітей та дорослих.

Все це спрацювало в нашому соціумі, серед поданих конкурсів, ігор кожен знаходить щось своє та ділиться з іншими. Весь цей цікавий процес набирає позитивних обертів. Кожному притаманне щось своє, особливе. Захоплення гарно малювати, творче натхнення до вишивки.

І від побаченого перехоплює подих, на якусь мить ти опиняєшся у тому чарівному світі, світі фантазії та поклику серця. У кожного є свій особистий хист до творчості, талановиті люди є усюди. Але дехто про це навіть не здогадується. Завдяки створеній нами групи, весь світ побачив велике бажання учасників втілювати красу у цей світ.

Одним із головних критеріїв успіху учасників групи – бажання співпрацювати разом з нами, підтримувати спільну ідею проекту. Навіть в умовах карантину. І цю «ниточку» підтримки ми не втратимо ні в якому разі. Самих активних наших учасників чекають подарунки.

Протягом вже тривалого, плідного періоду роботи у спільному шкільному колективі, психологічну підтримку надавала психолог за фахом та за покликанням Анісімова Наталя Петрівна та психолог координатор Яковлева Марія Данилівна.

Проект «Психосоціальний супровід дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України», а саме БФ «Карітас – Маріуполь» є джерелом позитивної мотивації та натхнення. Підтримка та турбота цієї організації є дуже важливою та значущою для нашого селища. За допомогою наших наставників та кураторів, всі наші локації зустрічаються на чергових скайп – зустрічах, де не тільки інформують, але й підтримують один одного, діляться досвідом, надають поради.

Якби не тимчасова ізоляція, вимушені умови роботи онлайн, ми може не так швидко оволоділи іноваційними схемами спілкування один з одним. У кожній ситуації, навіть стресовій, людина взмозі подолати будь які труднощі, згуртувавшись ідеями та надаючи натхнення один одному. І наша робота тому приклад.

Попереду багато цікавої роботи і ми впевнені, що разом у нас все буде добре!

Соціальний працівник проекту
Соляник Ірина