Щаслива дитина, щаслива родина

Психосоціальний супровід дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України

Щаслива дитина, щаслива родина

Діти – квіти життя. Проте часто свідомо чи несвідомо, перебуваючи в поганому гуморі, дозволяємо собі кривдити їх. Найгірше те, що такі дитячі образи залишаються в пам’яті надовго й безпосередньо чи опосередковано впливають на майбутнє життя вашого сина чи доньки.

Наше заняття «Щаслива дитина, щаслива родина» було організовано  соціальними працівниками проекту «Стійкість та розвиток» БФ Карітас-Маріуполь  для тих, хто любить дітей, любить їх не здалека, не милується ними, як живою цікавою іграшкою, а любить справжньою любов’ю. Це заняття для люблячих батьків, що віддають серце й душу вихованню дітей.

Щаслива дитина, щаслива родина

Нашою метою було познайомити батьків з особливостями впливу стилю спілкування в сім’ї на емоційне благополуччя дітей; сформувати вміння аналізувати свої виховні впливи на дитину та їх наслідки, сприяти конструктивному спілкуванню дорослого з дитиною; зміцнювати та зберігати родинні відносини.

На занятті батьки отримали методичні рекомендації з питань виховання дітей, підготовлені соціальними працівниками, а тренінгові вправи  наочно показали різні підходи у вихованні. Інтерактивні творчі завдання дали можливість відійти від традиційних форм проведення батьківських зборів і зробили їх цікавими та корисними. Сподіваюсь, що й надалі ми разом пліч – о – пліч будемо співпрацювати, виконуючи тривалу й складну справу назва якої – «виховання».

Соціальний працівник проекту ПСС
Сажко Світлана