Тижнева діяльність Карітас Маріуполь:
робота з дітьми вразливих категорій та запобігання булінгу, послуги домашньої опіки та забезпечення населення твердим паливом

Робота з дітьми – пріоритетний напрямок діяльності Карітас Маріуполь

В нас було дуже емоційне завершення тижня – ми разом з самоорганізованою групою старшого віку «Мистецтво як ресурс», яка збирається на базі нашої платформи останні півроку, завітали в гості до учнів 3 класу Маріупольської школи-інтернату №2 у якості волонтерів.

Учасники групи давно збирались з візитом до маленьких підопічних інтернату, бо цим дітям особливо не вистачає уваги та спілкування саме з людьми цієї вікової категорії. Таке спілкування задовольняє потреби обох вікових груп у емоційних контактах.

На дітей чекало багато теплих обійм, довгі розмови про омріяні подорожі, подарунки, смачні солодощі та фрукти, які волонтери зібрали з любов’ю на своїх присадибних ділянках, і дуже багато емоцій!

Ми вдячні нашим бенефіціарам у минулому, а тепер вже волонтерам Карітасу, які виявили бажання допомогти діткам вразливих категорій.

Волонтери з радістю і надалі будуть приходити в гості до інтернату, ідей для спільного дозвілля вже багато!

Карітасу Німеччини та BMZ

Захід проведено в рамках проекту  “Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту” за підтримки Карітасу Німеччини та BMZ.

Забезпечення постраждалого населення твердим паливом для обігріву приватних будинків

Почався старт дистрибуції та видачі твердого палива найбільш постраждалому населенню в буферній зоні, особливо в селах на смузі розмежування. Це довгоочікувана подія для багатьох з наших беніфіціарів, тому що  з холодами проблема нестачі палива для обігріву приходить до кожного будинку.

Відсутність  кам’яного вугілля або його космічна ціна ставить цю проблему на перше місце в  бюджеті кожної родини. Карітас протягом вже четвертого року допомагає  не меньше 600  приватним домогосподарствам у придбанні твердого палива. Зараз паливні брикети отримують  мешканці сіл Новоолексіївка та Лідине Волноваського району.

Проект “Забезпечення базових потреб в різних секторах, включно з грошовою допомогою, особливо вразливих людей, постраждалих від конфлікту в буферній зоні на сході України. 2019-2021” виконується за підтримки Карітасу Німеччини.

Зустріч з Генеральним Консулом Німеччини

4 жовтня в м.Дніпро пройшов урочистий прийом на честь обьеднання  двох Німеччин під патронатом  Генерального Консула  д-р Штефан Кайль.

Карітас Маріуполь - допомога Німеччини

Представники різних гуманітарних організацій, в тому числі директор Карітас Маріуполь о.Ростіслав взяли участь та мали можливість особисто привітати представників Федеративної Республіки Німеччини.

Обговорити шляхи співпраці та розвитку, які активно підтримуються  німецькою стороною.

Карітас Маріуполь - Зустріч з Генеральним Консулом Німеччини

Сесія стратегічного планування Карітас Маріуполь

Наявність розробленої стратегії компанії як внутрішнього бізнес-процесу – це ознака  організації, яка проходить динамічний розвиток та чітко усвідомлює бачення цілей, на які спрямована її діяльність.

Карітас Маріуполь, як благодійний фонд, не виняток – також приступив до розробки власної стратегії та її  бачення, як дорожньої карти діяльності на найближчі п’ять років.

Новий, вже третій черговий випуск газети Карітас Маріуполь для жителів буферної зони

4 жовтня пішов в друк четвертий випуск газети, найближчим часом він опиниться у населення, яке проживає на територіях поблизу лінії розмежування. У випуску знайшли місце найактуальніші питання, які хвилюють жителів постраждалих районів, а саме: про екологію, діяльність гуманітарних та суспільних організацій, інтерв’ю з  керівником військово-цивільної адміністрації Донецької області.

Проект реалізується за підтримки Генерального Консульства Федеративної Республіки Німеччини.

Тижнева діяльність Карітас Маріуполь: робота з дітьми вразливих категорій і запобігання булінгу, домашня опіка та забезпечення населення паливом

Домашня опіка в селах буферної зони

polska Pomoc

Триває  імплементація проекту  домашньої опіки в селах буферної зони. Сто п’ятдесят людей похилого віку з хронічними захворюваннями та обмеженою мобільністю отримують послуги домашньої опіки від працівників Карітас Маріуполь. Візит польських партнерів з донорської організації дозволяє своєчасно враховувати їх досвід та переймати нові методики для поліпшення пректної діяльності.

Дворічний проект фінансується в рамках програми допомоги Ministerstwa Spraw Zagranicznych Республіки Польща під спільною координацією FUNDACJA MOST SOLIDARNOŚCI Республіки Польща з Благодійним Фондом «Карітас Маріуполь». Головними цілями мультифункціонального проекту є покращення якості життя людей з обмеженими можливостями пересування в селах, постраждалих від військового конфлікту шляхом надання їм послуг домашньої опіки.

Протидія та запобігання булінгу (цькуванню) в закладах освіти

Другого жовтня, у світі відзначають Міжнародний день ненасильства. У рішенні Генеральної Асамблеї ООН, за яким було установлено цей день, було зазначено, що міжнародний день повинен бути ще одним приводом для того, щоб «пропагувати гасло ненасильства, в тому числі шляхом освітньої і суспільно-роз’яснювальної роботи»

Саме в цей день психологині проекту були запрошені до загальноосвітньої школи № 15 міста Маріуполь. Тема зустрічі – булінг в освітньому середовищі.

Образливі прізвиська, глузування, піддражнювання, стусани з боку одного або групи учнів щодо однокласника або однокласниці – є ознаками нездорових стосунків, які можуть привести до цькування – регулярного, повторюваного день у день знущання.

Насильство в школах є, нажаль, досить розповсюдженим в наш час. Дуже важливо, щоб учні, їх батьки та вчителі були проінформовані про це негативне явище: як його виявити, як з ним боротися та, головне, як його уникнути. Велика кількість запитань і активна участь дітлахів у розмові свідчить, що ця тема цікава для школярів.

Дякуємо за запрошення класному керівнику 5-Б класу. Сподіваємось, що поради психологів стануть на користь всім учасникам зустрічі.

Всесвітній день серця в інтернаті № 2 м.Маріуполя

Всесвітній день серця. Метою цього міжнародного дня є підвищення обізнаності населення про хвороби серця, необхідність максимального залучення уваги людей до свого здоров’я, формування розуміння того, що на виникнення і перебіг хвороби можна і потрібно активно впливати.

Фахівці Карітасу також долучились до відзначення Всесвітнього дня серця. Для вихованців школи інтернату № 2 Донецької обласної ради було проведено лекцію щодо здорового способу життя, користі фізичних вправ для збереження фізичного та психічного здоров’я.

Після лекції разом з учасниками заходу було проведене спільне функціональне тренування. Працівники благодійного фонду подбали про те, щоб зробити це свято веселим та цікавим.

Всесвітній день серця в інтернаті № 2 м.Маріуполя
Проект впроваджується за підтримки Благодійного Фонду  «RENOVABIS».