Робота з батьками – стресостійкість у період карантину та невизначеності

Робота з батьками - стресостійкість у період карантину та невизначеності

Підтримка батьків дітей, що відвідують «Безпечний простір» проекту «Психосоціальний супровід дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на Сході України», є одним з пріоритетних напрямків роботи проекту. Емоційний добробут дитини визначається емоційною стабільністю та безпечністю її оточення. Родинні стосунки задають напрямок формуванню особистості дитини. Від того, наскільки вони є гармонічними, здоровими, наповненими доброзичливістю та довірою, залежить майбутнє становлення дитини, її адаптація у соціумі, її спроможність спілкуватись та взаємодіяти з людьми у різних видах діяльності.

Робота з батьками - стресостійкість у період карантину та невизначеності

Нещодавно в Андріївській локації відбулося заняття батьківської групи на тему: “Стресостійкість у період карантину та невизначеності”. Про те, як проводиться робота з батьками розповідає соціальний працівник проекту локації Андріївка, Ганжерлі Олена: «На  занятті, яке проходило у формі відкритих діалогів, кожен присутній мав змогу поділитися своїми думками та своїми методами у боротьбі з тривогою, депресією та поганим настроєм, напади яких нерідкі у наш складний час. Поділитися своїми думками та вислухати поради таких же, як ти, – це вже половина успіху, бо приходить розуміння, що ти не сам. І тоді, стає легше. Легше справлятися з негативними думками та емоціями. Приклад інших може надихати або підказати щось важливе і для себе». Групова динаміка, що виникає в атмосфері безпечного спілкування, наповнює присутніх емоційним ресурсом, відкриває нові можливості вирішення життєвих задач, розв’язання проблемних ситуацій. Кожен, хто ділиться з групою своїм відкриттям, отримує підтримку та натхнення від усіх учасників процесу. Дійсно, така взаємодія надає впевненості у особистій спроможності подолати труднощі. І цю впевненість відчувають діти, наслідують її від дорослих і поступово вона стає цінною якістю кожної дитини.