6 листопада фахівці «Простору Підтримки» взяли участь у тренінгу з практичної демократії «Місцева демократія. Що я повинен знати» в с. Привільне Волноваського р-ну.

Послухати голову Громадська організація “Модерна нація” Яроцького Олександра прийшли не тільки молодь, а й дорослі члени громади.

Перевіривши свої знання з прав та можливостей, обговорили інструменти впливу громадян на місцеву владу і дійшли висновку, що громада може і повинна приймати активну участь в прийнятті рішень та бути партнером місцевої влади. Не дивлячись на то, що в приміщенні «Соціального Хабу» триває ремонт, активісти та небайдужі мешканці села продовжують проводити для молоді освітні та розважальні заходи. На постійній основі надається безкоштовна юридична допомога, проводяться навчальні тренінги та заняття, розвивається волонтерський рух. Дивлячись в палаючі очі підлітків та дорослих ми впевнені, що майбутнє Привільного в надійних руках.

БФ “Карітас Маріуполь”, як партнери громади, завжди готовий прийти на допомогу, разом будувати відповідальне та дієве суспільство легше. Бажаємо успіхів та наснаги нашим колегам!
Захід проведено в рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки Caritas Germany.