Проект «ГРОМАДА Схід» – підсумки першого року

Проект Карітас Маріуполь «ГРОМАДА Схід» підбиває підсумки першого року. 2019-й був роком народження газети, їй лише п’ять місяців – проект стартував 15 липня 2019 року за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини. У селах Сходу України на лінії зіткнення його реалізує благодійний фонд «Карітас Маріуполь».

Проект ГРОМАДА Схід реалізується благодійним фондом «Карітас Маріуполь» за підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

За цей час відбулося багато подій, ми встигли познайомитися з багатьма з вас. Комусь допомогли порадами фахівців, когось навчили корисностям, а декого навіть запросили стати членами команди.

Йдеться про наших помічників – сільських розповсюдників та громадських кореспондентів, а також локальних медіатренерів, які отримали сертифікати та наступного року почнуть проводити тренінги з медіаграмотності у своїх селищах.

Спілкування з вами – електронною поштою, телефонами гарячих ліній, у соцмережах, а тепер і через сайт – збагачує нас також. Ви надаєте нам теми для матеріалів, щедро ділитеся своїми історіями, надихаєте на постійний розвиток і вдосконалення. Велика вам за це подяка, робіть так і надалі. Обіцяємо прислуховуватися та відповідати ще більш корисними публікаціями.

Наступного року нас очікують суттєві зміни. У найвіддаленіших селищах з’являться газетні скриньки «ГРОМАДИ Схід». Отримувати газету будуть також всі чиновники області, від яких певною мірою залежить стан справ у громадах. «ГРОМАДА Схід» стане єдиною газетою, яка зберігатиметься в обласному архіві – наступні покоління будуть вивчати наш час саме по наших шпальтах. А влітку газета виходитиме також на Луганську область, і ми вже зараз починаємо готуватися до знайомства з новими читачами та журналістами.

Тож ми з вами надовго і налаштовані на подальший дружній діалог, адже ми вважаємо вас саме друзями. А поки – повні шпальти вам вітань від засновників, виконавців, партнерів проекту, а також героїв наших матеріалів у дев’ятому номері газети.

Читати

Зі святом вас, дорогі люди!

Щасливого нового року, в якому здійсниться все саме-саме! Нехай поруч з вами будуть ті, кого вам хочеться обіймати. Даруйте тепло, і най воно повертається вам різноманіттям радісних почуттів. Відгукайтеся на заклик про допомогу, адже у Біблії Господь звертається до нас як до багатих, закликаючи не вимагати собі чогось, бо ми бідні, а допомагати іншим, бо ми багаті. Будьте багатими, тільки не будьте байдужими – до старих та малих, до людей та тварин, до навколишнього світу та всесвіту. І всесвіт тоді обов’язково відгукнеться навзаєм. Разом ми зможемо більше!

Редакція газети ГРОМАДА Схід