Переваги та складності дистанційної роботи

Проект ПСС Карітас Маріуполь

Проект «Психосоціальний супровід дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України» продовжує функціонувати, але дещо у зміненому форматі. Андріївська локація у фейсбуці створила групу «Андріївські Каритасики», мета якої залишається підтримка дорослих і дітей, батьків та вчителів та усього нашого оточення. Наше сьогодення не зовсім зручне та звичне, ми всі опинилися «раптом вдома» зі своїми дітками. Лише така тактика населення призупинить розповсюдження відомої для всіх хвороби.

Переваги та складності дистанційної роботи

Звичайно, живе спілкування нічим не замінити, але все ж таки за допомогою сучасних можливостей інтернету та технологій ми крок за кроком наладжуємо зв’язок з нашими учасниками. Були також певні труднощі, а саме пояснення учасникам мету групи та спосіб спілкування онлайн. Спочатку ми опанували принцип роботи дистанційно, створення та оформлення групи, а вже потім в телефонному режимі погодили план роботи на квітень місяць. А далі почали реалізовувати свої думки завдяки пропонованим конкурсам, відео-роликам, порадам згідно плану.

Для оптимізації нашої роботи координатори проекту організовують періодичні скайп – зустрічі, на яких ми маємо можливість обговорити масу запитань та хвилювань.Усі намагаються підтримати один одного, поділитися набутими знаннями та навичками щодо опанування інноваційних методів в роботі. Зараз такий час, непростий. Все, що « НОВЕ» вимагає від нас певних зусиль, іноді неможливого. І тільки разом, об’єднавши наші бажання зробити світ кращим, ми врешті – решт підкоримо цей « CRAZY» інтернет.

На сьогоднішній день в « Андріївських Каритасиках» 56 учасників. Були запропоновані такі онлайн – конкурси, в яких прийняли участь 27 осіб.

• «Оригінальна маска» (Вгадай, хто я)
  • «Мої домашні улюбленці»
  • Тиждень здоров’я та спорта.
  • «Мої квіти навесні»

Тож будемо надалі співпрацювати з населенням, втілювати якумога більше позитивних активностей, планувати цікаві для молоді конкурси та завдання. Сподіваємось наша робота у подальшому буде змістовною та якісною для кожного!

Соціальний працівник проекту Соляник Ірина