Новорічні свята минули, на новий творчій рік дітлахів надихнули

Яскраво та весело відбулись новорічні свята у проекті «Психосоціальний супровід дітей та батьків/опікунів у буферній зоні на сході України»,що реалізується Благодійним Фондом «Карітас Маріуполь» за підтримки Карітас України та Карітас Австрії.

Очікування доброї казки та кращих змін у житті надихає працівників проекту створити дітям буферної зони чарівне свято та подарувати омріяне чудо. Зимовий Миколай здавна вважався покровителем усіх бідних і знедолених, землеробства і тваринництва, земних вод, на яких рятував дітей. Національний патрон дитячих ігор та розваг у прообразі святого Миколая протягом грудня місяця відвідував школи у буферної зони селищ Андріївка, Мирне, Ольгинка, Новотроїцьке, Первомайське та Єлізаветівка. А його вірні помічники зробили свято смачним та цікавим. Намісниками Чудотворця в цьому році були: ТОВ «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», що приготувало обдарованим дітлахам солодкі подарунки, Благодійна Організація «Карітас Коломия», що доставила листи дітлахів про омріяні подарунки Чудотворцю і святково вручила їх дітям за допомогою проекту «Миробудівництво» Благодійного Фонду  «Карітас Маріуполь», ЗОШ №15 міста Кривий ріг з супервізором соціальних працівників проекту Маріанною Ільченко, та вірні благодійники, що протягом чотирьох років допомагають дітям буферної зони на сході України – Благодійні Організації Карітас України та Карітас Австрії.

Діти свято вірять в існування доброго захисника  і намагалися добрими справами та веселими виставами при підтримці соціальних працівників проекту порадувати та висловити подяку. У всіх школах відбулися тематичні заходи, конкурси малюнків, творчих робіт на честь святого Миколая. А Первомайська локація створила святкову кіностудію, з якої мала нагоду спілкуватися з Чудотворцем і подарувати йому свою любов та натхнення.

Свято, що тривало цілий новорічний місяць, залишило приємні спогади, що стануть добрим ресурсом на цілий рік, навчило дітей та дорослих бути чуйними та один до одного, берегти малих, допомагати старшим!

Дякуємо, молимося святому Миколаєві, бо він Чудотворець, за нашу рідну Мати Україну!

.