Навчання  та консультації для громадських організацій в селищах Павлопіль, Чермалик, Орловське

В період 24-26 листопада 2020 року в рамках реалізації проекту «Модель соціальних послуг та медичної допомоги в Донецькому регіоні України», при підтримці  Благодійного Фонду “Міст Солідарності” та Міністерства закордонних справ Польщі, юристка проекту Чуйко Марина та бухгалтер проекту Бутко Олена провели навчання  та консультації для громадських організацій в селищах Павлопіль, Чермалик, Орловське.

В ході проведених заходів, керівники та активісти громадських організацій «Будемо жити», «Ілюс», «Ніжний вік» поповнили свої знання щодо наступних питань:

• Поняття стратегічного планування діяльності ГО, вимоги до стратегічного плану, фактори, що формують стратегію.
  • Взаємодія ГО з органами місцевого самоврядування, участь громад в формуванні місцевих бюджетів на 2021 рік.
  • Доступ до публічної їнформації. Оформлення запитів щодо отримання публічної інформації.
  • Діяльність Мінсоцполітики щодо ведення реєстрів надавачів соціальних послуг.
  • Складання паспорту населеного пункту.

Також,  Бутко Олена зазначила, що неприбутковими визнаються юрособи, які внесені у Реєстр неприбуткових установ і організацій. Реєстр розміщено у відкритому доступі на офіційному сайті ДПСУ (https://www.tax.gov.ua/) у розділі «Інформація з реєстрів». Відповідно до п. 46.2 ПКУ неприбуткові установи та організації, визначені п. 133.4 ПКУ, подають звіт про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та річну фінансову звітність.