Медична грамотність від громади лікарів

Давно ми не розповідали про наші громади. Тож розпочинаємо серію публікацій про діяльність осередків, які допомагають розвивати наші фасилітатори.

Почнемо з дуже цікавого і неймовірно важливого проєкту нашої громади з ГО “Гармонія здоров’я”. Це група лікарів, які, крім основної роботи в лікарні, вирішили об’єднатись навколо вирішення медичних питань ще й в якості ініціативної групи, яка відразу переросла в повноцінну організацію. Вони розпочали діяльність одразу з впровадження своєї ініціативі з надання медичної допомоги людям, на яку отримали грант від Простіру Підтримки.

Назва проєкту – «Медична грамотність. Попередження ракових захворювань», направлений він на підвищення рівня медичної грамотності серед населення, для створення гарної основи збереження та зміцнення здоров’я, профілактики та контроля захворювань, особливо ракових, що призведе до зниження летальних випадків та ускладнень.

До речі, проєкт буде реалізовуватись майже по всій Донецькій області!

За даним проєктом буде організовано інформаційно-освітні заходи (онлайн та офлайн), безкоштовний огляд лікарів, один з видів лабораторного діагностування ПСА (для чоловіків), ВІЧ та гепатит С (останнє наша громада впроваджує завдяки співпраці з ГО «Істок»).

Саме завдяки інформованості та своєчасному дослідженню можливо попередити смертність від захворювань на 25% (за прогнозом ООН).

Представники громади очікують, що завдяки цьому проєкту вони простимулюють інтерес населення щодо збереження і зміцнення свого здоров’я, знизять рівень недовіри до медичної сфери. Але головне – люди, які знаходяться у складному життєвому становищі, які не мають фінансової можливості обстежитись, отримають шанс перевірити стан здоров’я на безоплатній основі.

Бажаємо успіху ГО “Гармонія здоров’я” в реалізації їх проєкту!