У місті Мар’їнка відбувся круглий стіл з питання компенсації за житло, зруйноване в ході конфлікту

У місті Мар'їнка відбувся круглий стіл з питання компенсації за житло, зруйноване в ході конфлікту

29 вересня 2020 року у місті Мар’їнці відбувся круглий стіл на тему : «Механізм та актуальні питання компенсації за житло, яке було зруйноване в ході конфлікту». Захід був організований Данською Радою у справах біженців, за участі БО «ПБФ Карітас Маріуполь».

Були розглянуті основні положення Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, затвердженого в редакції Постанови КМУ №767 від 02.09.2020 року.

В обговорені актуальних питань  прийняли участь спеціалісти Донецької ОДА, ВЦА Мар’їнки, Красногорівки та району, сільських рад, на території яких  є зруйноване житло, начальник РКП «Мар’їнське БТІ», представники гуманітарних організацій «Право на Захист», NRC, «Проліска».