Круглий стіл з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю

25 листопада в рамках проведення Загальнообласної Декади зайнятості для людей з інвалідністю фахівці Мар’їнського районного центру зайнятості провели засідання Круглого столу на тему «Співпраця служби зайнятості, роботодавців та соціальних партнерів щодо працевлаштування осіб з інвалідністю» за допомогою сервісу ZOOM.

У засіданні взяли участь представники соціальних партнерів та роботодавців регіону: Управління соціального захисту населення Мар’їнської районної державної адміністрації, Великоновосілківське об’єднане управління пенсійного фонду України в Донецькій області, Терцентр, Благодійна організація «ПБФ «Карітас Маріуполь», ВП «Курахівська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго», ТОВ «ДТЕК Курахівська ЦЗФ» та інші.

Директорка центру зайнятості Галина Бурлака ознайомила присутніх із формами та методами надання соціальних послуг в частині працевлаштування осіб з інвалідністю, у тому числі з практикою електронних засобів реєстрації і пошуку підходящої роботи, з проблемами зайнятості та професійної адаптації інвалідів.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями Валерія Доценко звернула увагу на здійснення першочергового укомплектування вакансій громадянами з числа осіб з інвалідністю та можливі наслідки у разі невиконання нормативу робочих місць відповідно до чинного законодавства.

Учасники заходу активно брали участь в обговоренні та вирішенні різних питань, в результаті чого намітилися оптимальні варіанти співробітництва заради виконання основної задачі служби зайнятості – працевлаштування людей з інвалідністю з урахуванням їх здібностей та фізичних можливостей.