Круглий стіл на тему належного виконання рішень суду та апеляційного оскарження рішення судів

Фахівцем Карітас Маріуполь за підтримки програми ООН із відновлення та розбудови миру Світланою Брагунцовою в рамках проекту «Ефективне врядування і залучення громадян задля досягнення правосуддя, безпеки, захисту довкілля та соціальної єдності у східній Україні» за результатами налагодженої плідної співпраці з Мангушською районною адміністрацією було проведено круглий стіл з важливої теми: належне виконання рішень суду та апеляційне оскарження рішення судів.

Присутні:

• Юрист Благодійного фонду «Карітас Маріуполь» Брагунцова Світлана Валеріївна.
  • Голова Мангушської районної державної адміністрації Букрєєва Наталія Олександрівна;
  • Голова Мангушської районної ради Топузов Володимир Георгійович,
  • Завідувач сектора з питань правової роботи, запобігання та виявлення корупції Шепель Світлана Олексіївна;
  • Голова районного союзу «Чорнобиль» Аврамов Іван Георгійович;
  • Ініціативна група ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інвалідів війни: Авдімерець Анатолій Федорович, Парфьонов Микола Вікторович, Варшавський Сергій Семенович, Климов Анатолій Борисович, Шепель Олена Миколаївна – дружина Шепель Володимира Івановича, ліквідатора наслідків аварії на Чорнобильській АЕС 1 категорії, інвалід війни 1 групи (неходячий);
  • Начальник Мангушського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Афендікова Ірина Костянтинівна
  • Державний виконавець Мангушського районного відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) Хортоломей Ольга Сергіївна

Благодійний фонд «Карітас Маріуполь» надає безоплатну правову допомогу мешканцям Мангушського району. До Фонду за отриманням правової допомоги звернулися ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Фонд підготував 18 позовних заяв до Донецького окружного адміністративного суду про визнання протиправними дії Мангушського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області щодо відмови в перерахунку пенсії з інвалідністю.

16 позовних заяв задоволені, винесені рішення суду на користь бенефіціарів. За 2 позовними заявами триває розгляд.

Під час засідання круглого стола були оговорені проблемні питання щодо оскарження рішень суду (строк подовжено на період дії карантину), рішення суду не оскаржуються пенсійним фондом та не набувають чинності оскільки діє карантин, порядок виконання судового рішення, яке вже вступило в законну силу (рішення виконуються в неналежному порядку).
Впевнені що при спільній роботі з Мангушською районною адміністрацією зможемо більш ефективно захистити права та покращити життя незахищених верств населення.

Авточернетка