Проводимо масштабну серію навчальних заходів різної тематики та розширюємо соціальну роботу з людьми похилого віку

Карітас Маріуполь за тиждень

Соціальна робота та домашня опіка в селах буферної зони

polska Pomoc

Тривають щотижневі відвідування працівниками медичного напрямку бенефіціарів, які знаходяться під опікою фонду в селах буферної зони. Ці візити – складовий елемент опіки та медичного нагляду для соціально незахищених людей.

Не варто нагадувати, що вчасно помічені зміни стану здоров’я та негайно вжиті заходи дозволяють врятувати людські життя. 13 населених пунктів – це 150 наших бенефіціарів, які щодня з нетерпінням чекають приїзду співробітників Карітас Маріуполь.

В робочому порядку проводиться підготовка фахівців із соціальної роботи та розширення діяльності Карітас Маріуполь в сфері піклування над людьми похилого віку в буферній зоні – ще 144 особи, що потребують сторонньої допомоги, стануть бенефіціарами фонду.

Також приємна новина – у жителів населених пунктів на лінії розмежування є можливість працевлаштуватися, відкривається 24 вакансії соціальних працівників.

Докладніше

Робота з волонтерами

Caritas Germany BMZ

Волонтерська діяльність, як і будь яка інша, потребує не лише бажання та можливостей, а й наявності базових знань, умінь і навичок. Інакше кажучи, волонтерству варто навчатись. Саме з цією метою Карітас Маріуполь розпочав Школу Волонтерів.

Перша зустріч зі студентами Донецького Національного Медичного Університету у м. Маріуполь відбулась 19 жовтня і була присвячена важливій темі «Техніка ведіння діалогу».

Окремо було зроблено акцент на мотивації волонтерської діяльності, проведена тренером оцінка умінь активно слухати і розуміти іншу людину, відпрацьовані навички методик ведення діалогу.

Впевнені, що ці знання стануть слухачам Школи у пригоді не тільки як волонтерам, а і як майбутнім працівникам медичної сфери. На цю активну молодь чекає серія корисних тренінгів і, звичайно, участь у різноманітних волонтерських акціях та заходах.

Школа волонтерів працює в рамках проекту «Простір Підтримки».

У межах проекту «Зміцнення соціальної згуртованості» продовжується серія навчальних заходів

Caritas Mariupol - Polski zespół humanitarny

Працевлаштування бенефіціарів та навчання техніки пошуку роботи

Корисні поради та секрети успішної самопрезентації при складанні резюме шукачі роботи отримали від консультанта з питань працевлаштування Карітас Маріуполь на семінарі в приміщенні центру зайнятості Лівобережного району.

Учасники семінару дізналися про загальні правила складання професійної візитівки, у тому числі:

• оптимальний обсяг, формат і стиль написання документу;
  • поширені помилки під час складання резюме, які здешевлюють «вартість» претендента;
  • лайфхаки, які допоможуть викласти інформацію про професійний досвід у вигідному світлі та «зачепити» увагу HR-спеціаліста;
  • на яких популярних сайтах пошуку роботи ефективніше розмістити своє резюме, щоб отримати результат.

Складання резюме є першим кроком на шляху до роботи своєї мрії. Допомогу в цьому ви можете отримати безкоштовно в Карітас Маріуполь.

Запобігання та протидія булінгу в закладах освіти

Булінг – це поширена проблема в сучасному суспільстві, і найгостріше вона постає в освітньому середовище, де підлітки проводять більшу частину свого повсякденного життя.
24 жовтня в Карітас Маріуполь відбувся круглий стіл на тему «Запобігання та протидія булінгу в закладі освіти» за участю представників освітніх закладів I-II ступенів акредитації, студентів, психологів, соціальних педагогів, батьків.

В якості експертів були запрошені представники відділу ювенальної превенції в поліції Донецької області, патрульної поліції, а також психологи проекту «Зміцнення соціальної згуртованості».

Запобігання та протидія булінгу в закладах освіти

Феномен булінгу поширює свій негативний вплив на свідків події та психологічний клімат закладу. В ході заходу говорили про зміни в законодавстві, які посилили відповідальність за насильство та приховання фактів булінгу в закладі освіти, що дозволяє усунути відчуття безкарності у агресора і всіх причетних. Про те, як діагностувати наявність булінгу, організувати системну роботу з протидії та попередження. І про те, чи можна визнати булером педагога, де завершується дисциплінування і починається знущання.

Компонент Livelihood проекта «Зміцнення соціальної згуртованості»

Накопичувальне страхування

Розібрали, що таке страхування життя, як працює накопичувальне страхування життя, від чого залежить вартість страхування, які ризики покриває страхування і що є страховим випадком.

Трансформаційна бізнес-гра по тайм менеджменту

В інтерактивній формі учасникам були надані методики, правила підвищення продуктивності та ефективності, розглянули методи планування. Захід допоміг учасникам розставити пріоритети у житті, виявити головні цілі, скласти план дій.

Трансформаційна бізнес-гра з управління ресурсами

Моделюючи своє життя під час тренінгу, учасники зрозуміли, де вони знаходяться в даний момент, виробили нові стратегії, які приведуть їх до фінансових успіхів. Тренінг допоміг всім охочим побачити своє життя під іншим кутом зору. Замінити неефективні стратегії поведінки на ті, які приносять максимальний результат.

Візит до Карітас Івано-Франківськ в межах сімейних візитів родин зі Сходу

Caritas Mariupol - Polski zespół humanitarny

Мандрівники з Маріуполя завітали до Карітас Івано-Франківськ.  Спеціально для гостей було проведено майстер клас  з виготовлення виробів технікою сухого валяння. Це надзвичайно захоплюючий вид рукоділля. З  натуральною вовною дуже приємно працювати.

Учасники майстер-класу мали змогу зваляти виріб власноруч. За допомогою голки і фантазії безформні клубки вовни перетворилися на чудові прикраси та іграшки. Кожна робота була неповторною та яскравою, подарувала безліч позитивних вражень дорослим і дітям.

Щиро дякуємо колегам Карітас Івано-Франківськ за гарній настрій  та атмосферу. Всі учасники залишилися дуже задоволені та з масою позитивних емоцій.

Гуманітарне реагування

Багато соціально незахищених  людей в селах буферної зони не в змозі самостійно здобувати необхідні ліки для підтримки стану свого здоров’я. Мінімальна пенсія не може розтягнутися на придбання палива, продуктів харчування та ліки. Частіше люди похилого віку жертвують всім для придбання опалювального матеріалу, щоб вижити.

Забезпечення базових потреб особливо вразливих людей, постраждалих від конфлікту в буферній зоні на сході України

В ціх випадках ваучерна програма доставки ліків стає в житті ціх людей найважливішою. Також  медичні працівники Карітас Маріуполь здійснюють обстеження та  доставку медикаментів нужденним.