Минулий тиждень відзначився активною роботою з розвитку підприємництва, святковим відкриттям дитячої кімнати Карітас Маріуполь в селі Первомайське Ясинуватського району

Активна робота з розвитку підприємництва в межах проєкту “Зміцнення соціальної згуртованості”

Caritas Mariupol - Polski zespół humanitarny

Networking зустріч на тему започаткування власної справи

27 листопада на базі Маріупольського міського центру зайнятості в рамках проєкту «Зміцнення соціальної згуртованості» пройшла Networking зустріч.

Захід пройшов на тему «Чому я залишила високооплачувану роботу та розпочала власну справу». Бізнес-тренер Лариса Петрова розповіла особисту історію свого успіху, як та чому вона стала підприємницею. Учасники разом шукали бізнес-направлення своєї мрії, вчилися, як ставитись до скрутних життєвих обставин, як позитивно мислити та мати чіткі цілі, які допомагають завжди знаходити вихід та реалізовувати свої мрії.

Окремим питанням розглянули грантові програми, особливості подання заявок для участі та на які важливі питання необхідно звернути увагу під час презентації свого проєкту.

Networking зустріч “Круглий стіл для підприємців м. Маріуполя”

Основний навик, яким повинен сьогодні володіти успішний підприємець – це вміння комунікувати та вміння працювати в команді. Успіх бізнесмена багато в чому залежить від його вміння налагоджувати контакт.

Сьогодні бізнес не створюється поодинці. На цій зустрічі обговорили умови для формування успішного партнерства, характеристики, за якими слід вибирати партнера для спільного бізнесу.

Новини з с. Миколаївка та с.Новогнатівка Волноваського району Донецької області

Впроваджуємо проєкт: “Надання багатосекторальної допомоги з опорою на ринки та громаду найбільш вразливим особам похилого віку, які живуть уздовж лінії зіткнення, для забезпечення подолання ними наслідків тривалої кризи на сході України”.

Карітас Маріуполь - стартував новий проєкт від Українського Гуманітарного Фонду
Проєкт реалізується БФ «Карітас Маріуполь» за підтримки МБФ «Карітас України» та УГФ ООН

В с. Миколаївка розташован штаб проєкту. Там працює наш соціальний працівник, яка координує активістів-опікунов та надає допомогу більш вразливому населенню похилого віку. Задля організації штабу були закуплені та привезені меблі, оргтехніка та необхідні канцелярські товари.

Наші 4 активіста-опікуна вже протягом двох неділь реалізують послугу «Домашня опіка» в с.Новогнатівка Волноваського району Донецької області. У кожного активіста по 6 бенефіціарів. Таким чином в нас під опікою 24 найбільш вразливі особи похилого віку.

Робота кипить!
І вже є позитивні відгуки від наших «підопічних»!

Святкове відкриття дитячої кімнати «Карітас Маріуполь» на базі Навчально-Виховного Комплексу села Первомайське Ясинуватського району Донецької області

Проект ПСС Карітас Маріуполь

26 листопада 2019 року відбулося святкове відкриття оновленої дитячої кімнати безпечного простору «Карітас Маріуполь» на базі Навчально-Виховного Комплексу села Первомайське Ясинуватського району Донецької області, який знаходиться в 5 км від межі бойових дій.

Чиста вода для жителів сходу України

Caritas Internationalis

Роблячи свердловини в населених пунктах на лінії розмежування, команда проекту Карітас Маріуполь «Швидке реагування на сході України» кілька разів бере аналізи води зі знайденого джерела для ретельного аналізу та дослідження.

Для нас дуже важливо, аби люди отримали саме безпечну для здоров’я воду!

Виходить нове, сьоме число газети «ГРОМАДА Схід»

Протягом минулого тижня редакція проекту «ГРОМАДА СХІД» підготувала і здала до друку нове, сьоме число газети.

Наріжною є гостра для мешканців прифронтових сіл тема працевлаштування – пропонуємо кілька матеріалів про те, як знайти справу до душі, забезпечити стабільний прибуток а може, ще й запропонувати роботу іншим.

Читати

Також актуальним є питання, як не втратити працездатність взимку під час епідемій. Дискусійна тема вакцинації знайшла відгук у наших читачів, редакція із задоволенням поділилася їхніми думками про ставлення до щеплень на шпальтах газети та в акаунтах у соцмережах.

На запрошення у соцмережах стати сільським кореспондентом «ГРОМАДИ Схід» відгукнулося вже понад 20 людей, і разом з нашим партнером – ГО «Донецький пресклуб» (Київ) редакція розпочинає дистанційну медіашколу для всіх, хто хоче отримати додатковий заробіток, надсилаючи нам репортажі про життя у своїх громадах. Зв’язок: через колл-центр +38(067)7922528, соцмережі або електронну пошту newspapergromada@gmail.com