Карітас Маріуполь буде випускати газету для сіл в «сірій зоні»

Між підконтрольній Україні і окупованій територією існує так звана «сіра зона». Інтернету і українського телебачення тут практично немає, місцеві жителі про новини дізнаються з російських каналів і медіаресурсів, підконтрольних бойовикам. Постійні дезинформаційні кампанії, інформаційні провокації проти України, намагання виправдати «російську агресію» надають потужний негативний вплив на місцеве населення.

Щоб докорінно змінити ситуацію, благодійний фонд «Карітас Маріуполь» готується до випуску безкоштовної україномовної газети «Громада», яка буде поширюватися на лінії розмежування.

Головне завдання – подача правдивої об’єктивної інформації про події, що відбуваються на місцевому рівні, в цілому в Україні та світі.

Об’єктивність публікацій перевірятимуть німецькі фахівці з незалежних ЗМІ. Колектив редакції складається з шести штатних та тридцяти позаштатних співробітників. Тираж видання – по 30 000 примірників для Донецької та Луганської областей.

Поширенням займатиметься Укрпошта і військово-цивільні адміністрації. У перспективі редакцією планується створення електронної версії друкованого видання.

Це не перший масштабний благодійний проект, який «Карітас Маріуполь» реалізує на лінії розмежування.

Фахівці фонду займаються пошуком підземних джерел питної води і установкою автономних водозаборів на території населених пунктів, відрізаних через війну від централізованого водопостачання.

У Маріуполі активно діє медичний пункт «Карітас Маріуполь», який надає жителям «сірої зони» медичну допомогу. Мова йде про домашню опіку над літніми людьми, видачу ліків, продуктових і гігієнічних наборів.