ІНІЦІАТИВА ПАПА ДЛЯ УКРАЇНИ В М.МАР`ЇНКА ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Що Ви привезли ?!», «Чим Ви можете нам допомогти?», «Які категорії у Вашій організації?», «Які проекти?» – Це найпоширеніші питання, які ми, працівники «Карітас Маріуполь», чуємо від мешканців прифронтових міст та сіл Донецької області. Люди,що залишились там,вже знають про те як вони можуть отримати допомогу чи ні, яка у них «категорія» і соціальні пільги. Що ж робити тим, хто залишився без будинку? Або тим, де вікна розбиті уламками міни? Тим, кому нікуди бігти, або зимувати в холодному будинку з плівкою на вікнах.

Для таких людей бувстворений проект: «Ініціатива Папа для України «Ремонт приватних домогосподарств в буферній зоні Донецької області».
Команда благодійного фонду «Карітас Маріуполь» працює в м.Мар’їнка за допомогою спеціальної гуманітарної місії Святішого Отця Франциска. Щонайменш 75 родин зможе жити в теплих будинках завдяки його співчуттю людським трагедіям.
Працівники «КарітасМаріуполь» особисто побували в кожного з потребуючих, побачили своїми очима як живуть люди на лінії вогню, та чого варті людська сила і бажання жити! Як приклад історія однієї бабусі яка залишилась жити в м.Мар`їнка : Віра Петрівна, 79 років. Живе вона на вулиці Леніна, в так званій «Червоній зоні», де найчастіше трапляються обстріли . Маленький будинок, одне маленьке віконце та двері, завішені ковдрою,щоб було тепліше. Всередині старе ліжко,старий телевізор та піч. Жінка живе з котом. Періодично до неї навідуються онуки. Бабуся Віра пережила Другу Світову Війну, все життя прожила в м.Мар’їнка і будувала будинок своїми руками. За 2 роки війни на Донбасі, оселя Віри Петрівни страждала 3 рази: розбиті вікна, двері, паркан, будинок зрешетілий уламками снаряда, який розірвався в городі. Ми довго спілкувалися, час біг непомітно. Коли ми вже стали прощатись вона сказала:«Дітки, знаю що у вас багато роботи і ще багато кому треба допомогти, але послухайте що я скажу.

Єдине моє бажання на цей Новий Рік – це Мир для Вас! Я давно живу і багато бачила,пережила ,але запам’ятайте – можна втратити все, окрім надії. У мене внуки такі як Ви, будьте щасливі і нехай ніколи більше в Ваш будинок не увірветься війна … ».
Для таких людей ми працюємо! Для тих, хто залишився там. Вони нічого не просять, а лише хочуть Миру. Поки на світі є добрі люди , надія ніколи не залишить серця потребуючих!

Команда «Карітас Маріуполь»