Громадський контроль у Красногорівці: активісти долучаються до моніторінгу робіт з модернізації водопроводу

У Мар’їнці створено групу громадського контролю за виконанням проєкту з реконструкції водоводу

Юрист проєкту Марина Чуйко під час проведення фокус-групи у приміщенні КП МККП «Віта»

До ініціативи мешканців Мар’їнки щодо створення групи громадського контролю над виконанням робіт  з модернізації водопроводу долучилися активісти Красногорівки. Рішення було ухвалене під час проведення фокус-групи між громадськістю міста та працівниками комунального підприємства «Віта» – головним підрядником у реалізації проєкту  «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА.

Відтепер хід виконання робіт з часткової модернізації водопровідної системи міста, дотримання строків виконання згідно з затвердженими планами, інформування населення про ймовірні відключення водопостачання будуть здійснюватися групою громадського контролю. Таким чином роботи за проєктом, спрямовані на поліпшення якості життя кожного мешканця міста, стають спільною справою фахівців БФ «Карітас Маріуполь», комунальників та містян.

«Якщо порівнювати активність мешканців у тих населених пунктах, де проводилась фокус-група, та їх зацікавленість, то вона майже однакова. Люди зацікавлені у покращенні якості води, у модернізації, яка планується, і готові до співпраці, до контролю та сповіщення населення. Оскільки активісти – місцеві жителі, їм буде найлегше це зробити. Звісно в хід піде і активність у соціальних мережах, і на офіційних сайтах місцевої влади, і безпосередньо комунального  підприємства. В решті решт самі містяни зможуть оцінити не тільки якість води, якої ми намагаємось досягнути, а і оперативне проведення робіт. Від тієї справи, яку ми робимо, від колективної участі фахівців та мешканців залежить в решті решт і кінцевий результат», – каже юристка проєкту Марина Чуйко.

Згідно з планом реалізації проєкту тривають узгодження планів модернізації та проводяться підготовчі роботи.

*** Захід здійснено в межах проєкту «Поліпшення умов життя вразливих верств населення в буферній зоні Донецької області шляхом покращення сталого доступу до безпечної води», що реалізовується БФ «Карітас Маріуполь» за фінансової підтримки Caritas Ukraine та ОСНА