Допомога людям похилого віку в умовах карантинних заходів

Карітас Маріуполь - задоволення базових потреб

БФ «Карітас Маріуполь» в межах проєкту: «Надання багатосекторальної допомоги з опорою на ринки та громаду найбільш вразливим особам похилого віку, які живуть уздовж лінії зіткнення, для забезпечення подолання ними наслідків тривалої кризи на сході України» продовжує опікутися людьми, які через складні життєві обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров’я, потребують допомоги.

Допомога людям похилого віку у вигляді гігієнічних наборів

Одною із наших програм є «Домашня опіка». Саме сюди вкладено найбільше праці та зусиль, адже така робота вимагає неабиякої відповідальності, а ще християнського милосердя та любові.

Окрім незадовільного стану здоров’я наші підопічні пригнічені своїм психологічним станом, тому працівники та активісті Карітасу не тільки доглядають за ними, а часто стають друзями та моральною підтримкою, яка також необхідна для хорошого самопочуття.

Працівники та активісти проєкту спочатку отримали спеціальну підготовку: курси, на яких вивчили теорію і практичні особливості догляду за людьми похилого віку і тепер забезпечують потребуючих широким спектром послуг.

А саме:

• догляд за тілом хворих і малорухливих – переодягання, заміна постільної та натільної білизни, гігієнічні послуги;
  • медичні послуги – вимірювання тиску, пульсу і температури тіла, подача ліків, обробка ран, пролежнів, розтирання тіла;
  • ведення домашнього господарства – покупки в магазині, приготування їжі, годування потребуючого, миття посуду, прибирання в помешканні, прання та прасування одягу;
  • залагоджування юридичних питань – реєстрація документів для отримання субсидій, сплата комунальних послуг та ін.;
  • організація дозвілля – спілкування, читання книг, прогулянки.

А для того, щоб вирішити гострі потреби наших підопічних у засобах гігієні, була надана підтримка у вигляді гігієнічних наборів. Це стало вагомою допомогою, особливо в умовах карантинних заходів.

Бажаємо Вам міцного здоров`я!

Бережіть себе та своїх близьких!