Вирішуємо проблеми з водою на лінії розмежування, вчимо молодь як зробити з захоплення бізнес та допомогаємо боротися з профессіональнім вигоранням

Пріоритетний напрямок діяльності організації – забезпечити питною водою постраждалі населені пункти

Caritas Internationalis

Командою фахівців Карітас Маріуполь знайдено воду та розроблено п’ять свердловин в п’яти населених пунктах – Мар’їнка, Красногорівка, Кам’янка, Андріївка та Мирне. В Мирному бювет з питною водою вже збудовано, але ще не запущено у постійну експлуатацію. В Андріївці завершується будівництво бювету, а в Кам’янці, Мар’їнці і Красногорівці будівельні роботи мають ось-ось розпочатися.

Будівельні роботи та запуск в експлуатацію не можливі без співпраці з місцевою та державною владою. Команда проекту «Швидке реагування на сході України» постійно тримає контакт з представниками державної влади та з органами місцевого самоврядування в локаціях, де здійснюється проект. Але в такому розширеному форматі зустрілися вперше – представники військово-цивільних адміністрацій Мар’їнки та Красногорівки і головний архітектор Мар’їнського району пообіцяли всіляку допомогу у оформленні документації на землю, будівництво та обслуговування бюветів в цих двох містах.

Крім технічної складової, фахівці фонду адвокатують зміни у громадах, де здійснюється проект. В рамках адвокації співробітники Карітасу Маріуполя проведуть екологічні уроки у школах населених пунктів, де за проектом облаштовують нові джерела питної води. Уроки стосуватимуться дефіциту та збереження питної води в світі, Україні, в рідних містах та селищах школярів. Перші уроки пройдуть у Мар’їнці вже наступної п’ятниці, 18 жовтня.

Громадське ТБ Донбасу зняло масштабний сюжет про проблеми з водою на лінії розмежування в Донецькій області, та, зокрема, про роботу Карітасу над вирішенням цієї проблеми.

Психологічна підтримка та впровадження нових методів в діяльності шкільних психологів

Caritas Austria development cooperation

Соціальні працівники проекту з психологічної допомоги Карітасу Маріуполь – це професійні вчителя з багаторічним стажем роботи та великим досвідом, який не є тягарем для втілення самих сміливих креативних ідей. Виховання та навчання дітей – цікавий творчий процес. Але він  потребує великої затрати духовних та фізичних сил. Повсякденна кропітка праця виснажує навіть самих стійких та моторних працівників.

Тому для запобігання професійному вигоранню та різним видам професійної деформації психолог проекту турбується про емоційний стан соціальних працівників, регулярно і систематично проводить терапевтичні сесії, які запобігають накопиченню робочого напруження.

На початку жовтня психологи проекту працювали з вчителями шкіл буферної зони. Як виявилось, перший місяць роботи у новому навчальному році є самим виснажливим, бо вирішується ціла низка проблем  – від адаптації к шкільним процесам до стратегічного планування та організації діяльності на цілий рік. Але разом з психологоми вчителі змогли усвідомити особисті якості, які допоможуть подолати будь-які перешкоди, виконати заплановані задачі і загальні цілі професійної діяльності.

Презентуємо наш новий практичний курс для молоді: «Бізнес своїми руками»

Чимало людей захоплюються рукоділлям і мають творчі ідеї по створенню індивідуальних предметів декору, подарунків, прикрас або побутових дрібниць. Та зробити із захоплення прибуткову справу не так і легко. Якщо у вас виникла бізнес-ідея: як заробляти на товарах хенд-мейд, але не хватає знань та навичок – тоді Вам точно буде корисним наш курс для юного підприємця «Бізнес своїми руками».

Але спочатку варто досконально вивчити той вид рукоділля, на якому ви хочете заробляти. Під час занять учасники познайомляться з технікою виконання та виготовлять своїми руками різноманітні вироби. Плануються, також, і заняття по оволодінню азами ведення свого маленького бізнесу.

Наша перша група відвідувачів цих курсів – це випускники Майстерні громадянина. Одне з занять Майстерні було присвячено фінансовій грамотності. Найбільш активні та підприємливі дівчата та хлопці вирішили спробувати свої сили в опануванні навичок ведення своєї справи. Як відомо, наші бенефіціари це діти з родин які перебувають в складних життєвих обставинах, тому маємо надію, що в подальшому, подібні заняття можуть сприяти поліпшенню їх фінансового стану.

На фото заняття нашої Майстерні їстівних букетів. Дівчата знайомляться з секретами та формують навички виготовлення товарів в стилі «Food флорістик». Ми впевненні, що це чудова ідея для реалізації основних завдань нашого практичного курсу «Бізнес своїми руками».

Захід ініційовано та реалізовано в рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для нарощення потенціалу осіб і громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні, у сфері подолання труднощів та самозахисту» за підтримки Карітасу Німеччини та BMZ.

Третій черговий випуск газети Карітас Маріуполь поїхав до жителів буферної зони

Раді повідомити, що нарешті Нова Пошта довезла з друку наклад третього числа газети.

Що там є? Є інтерв’ю з головою області Павлом Кириленком, який намагався чесно відповісти нам на болючі питання, що хвилюють сьогодня населення сіл Донеччини. Є аналітичний текст про екологічні наслідки війни. Також є дещо про екологію відносин і життя в цілому. А ще  рекомендації щодо утворення сільских громадських об’єднань — для впливу на владу і ефективної спільнодії.

Газета “ГРОМАДА Схід” разом з журналістами доїхала до села Орловське Волноваського району.

Див випуск

Шикарні репортажі про села Донеччини від інтернет-проекту ВідСебе

Caritas Gromada

Домашній догляд та турбота за старшім поколінням

У всьому світі основний напрямок діяльності міжнародної мережі благодійних організацій Карітас є послуги домашньої опіки та догляду. Карітас Маріуполь – не виняток. Турбота за самотніми людьми – один з основних проектів нашого фонду.

Щодня п’ятдесят опікунів та дві мобільні команди працівників Карітасу працюють в селах на межі розмежування. Завдяки їхньої наполегливій праці стандарти соціальних послуг впроваджуються в віддалених селах з зруйнованою війною інфраструктурою. Ми не залишаємо людей похилого віку на самоті і у важкому становищу, надаємо кваліфіковану допомогу на постійній основі, вселяючи надію на краще і віру в майбутнє.

polska Pomoc

Дворічний проект фінансується в рамках програми допомоги Ministerstwa Spraw Zagranicznych Республіки Польща під спільною координацією FUNDACJA MOST SOLIDARNOŚCI Республіки Польща