Карітас Маріуполь передав бювет питної води в якості благодійної пожертви громаді селища Мирного, Волноваською районною радою надана дотація для утримання бювету в повному обсязі

Caritas Internationalis

В рамках реалізації   проекту “Швидке реагування на Сході України” , Карітас Інтернаціоналіс  в прифронтовому Мирному, де понад три роки не було  питної води,  облаштував  бювет питної води, яку  зараз безкоштовно отримують мешканці цього селища. Профінансувала проект благодійна організація Карітас Інтернаціоналіс. Бювет передано,  в якості благодійної пожертви,  селищній раді Мирного і розпоряджатися ним тепер буде громада.

Технічна реалізація проекту здійснювалася командою фахівців Карітас Маріуполь.

Для того, щоб населення безперебійно отримувало питну воду, органи місцевого самоврядування повинні були вирішити питання обслуговування та фінансування бювету (оплата електроенергії, оплата каналізаційних стоків, заміна фільтрів, мембран, та інше).  Це непростий виклик для Мирненської селищної Ради, оскільки це дотаційне селище та своїх доходів місцевого бюджету вони майже не мають. Було прийнято рішення звернутися до Волноваської районної адміністрації з проханням про співробітництво щодо фінансування затрат по утриманню бювета.

Карітас Маріуполь - надана дотація Мирненській селищній Раді для утримання бювету в повному обсязі

І, як результат партнерських відносин –  рішення Волноваської районної ради від  28.02.2020  №7/31-994 «Про внесення змін та доповнень до рішення районної ради від 16.12.2019 №7/30-938 «Про районний бюджет на 2020 рік», яким надана дотація Мирненській селищній Раді для утримання бювету в повному обсязі.

Співпраця у межах досягнення певної мети, вирішення конкретних завдань,  тривале партнерство, передбачають об’єднання й координацію зусиль, ресурсів, рівність участі кожної зі сторін та спільну відповідальність за результати діяльності.

Спільна взаємодія та ефективна комунікація Мирненської селищної Ради, активістів, громадських організацій селища Мирного, депутатського корпусу Волноваського району, керівника Волноваської РДА Олександра Капітоненко, команди Карітас Маріуполь  зробили можливим реалізацію дуже необхідного для життя та здоров’я  соціального проекту.

В подальшому,  ми сподіваємося на подальше співробітництво та партнерські відносини.