БФ «Карітас Маріуполь» провів круглий стіл  з питань земельної реформи

Cьогодні, у рамках виконання проєкту «Впровадження нових моделей надання безоплатної правової допомоги через місцеві органи влади», що реалізуєтья БФ «Карітас Маріуполь» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру відбувся онлайн-круглий стіл з питань земельної реформи та реформи місцевого самоврядування. У заході прийняли участь фахівці БФ «Карітас Маріуполь» у Донецькій та Луганській областях, керівники громадських організацій, що надають безоплатну юридичну допомогу населенню, ЗМІ, представники ВЦА та місцевих рад.

Головний редактор всеукраїнських видань «Радник Старости» та «Місцеве Самоврядування», експерт з питань комунікацій у громаді та виборчого законодавства, юрист Яна Брусенцова та авторка матеріалів цих видань щодо земельної реформи Аліна Загурська відповіли на запитання присутніх стосовно електронних земельних аукціонів, шляхів вирішення  проблем, пов’язаних з продажем землі, повноважень місцевих ВЦА та юридичних колізій, що виникають у зв’язку з цим, та ознайомили учасників круглого столу зі станом законопроекту про внесення змін до Закону України стосовно використання земельних ресурсів.

З відповідями фахівців на питання можна ознайомитися  у відео

*** Ця стаття підготована у межах проєкту «Впровадження нових моделей надання безоплатної правової допомоги через місцеві органи влади», що реалізуєтья БФ «Карітас Маріуполь» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Думки, зауваження, висновки або рекомендації, викладені в цій статті, належать  виключно авторам і не обов’язково відображають погляди ООН та урядів Данії, Швейцарії та Швеції.