Sweden
Helsinki
Sankt Peterburg

Сьогодні Карітас Маріуполь святкував свою третю річницю. В цей день, три роки тому ми почали свою діяльність.

on .

Хочемо висловити подяку всім, хто прийшов привітати наш благодійний фонд, та побажати всім миру!

На той час постійно велись активні бойові дії. Велика кількість людей покидали свої дома, та рушали в інші міста в пошуках миру. Людям вкрай необхідна була допомога, бо криза пройшлася майже по всьому населенню області. Найважче було тим, чиї населені пункти підпали в так звану «буферну зону».

Тож починали с гуманітарної допомоги, бо людям було вкрай необхідно допомогти їжею та банально – зимовими речами. Завдяки нашим партнерам та донорам майже з усієї Європи ми мали змогу ремонтувати пошкоджені будівлі, забезпечити тисячі потребуючих продуктовими та гігієнічними наборами. Наші лікарі провели безліч консультацій, видали незлічену кількість медикаментів, психологи Карітасу поліпшили психосоціальний стан мешканців багатьох селищ, розташованих в буферній зоні.

Наразі ми зосередились на соціальних проектах – ми намагаємось підвищити спроможність громад, наші кейс-менеджери активно допомагають людям у вирішенні їх життєвих труднощів, фахівець по роботі з дітьми постійно проводить багато навчальних заходів.

Та взагалі, за 3 роки ми зуміли дуже розширити свою діяльність, намагаємось охопити якомога більше людей, не тільки допомагаючи їм у вирішенні їх нагальних проблем, а навчаємо самостійно виходити із складних життєвих обставин.

Насправді дуже складно описати всю нашу історію в декількох реченнях. Сьогодні, під час презентації ми розповіли про роботу Карітасу Маріуполя нашим шановним гостям, серед яких були представники Міської влади, соціальних служб міста, наші партнери з міжнародних фондів та громадських організацій.