Sweden
Helsinki
Sankt Peterburg

Карітас Маріуполь спільно з Карітас України розпочинає реалізацію проекту «Допомога в підготовці до зимового періоду на Сході України»

on .

Якщо задати, здавалося б, просте і десь банальне запитання - що необхідно людині для виживання? Відповіді будуть різні - житло, їжа, одяг, тощо. Все це так, але не це головне. Головне, що не дивно, повітря і вода. У повсякденному житті ми цього не помічаємо, не звертаємо уваги. Вважаємо, що це є і буде завжди.

Без повітря людина може прожити 3 хвилини, без води чотири доби. На жаль, ми дожили до часів, коли людство почало відчувати брак навіть в цих необхідних речах. Особливо гостро стає питання з чистою питною водою. Навіть в мирні роки в Донецькому регіоні були проблеми з забезпеченням водою, а в останні роки, у зв’язку з конфліктом, ситуація погіршилась в рази. Не раз тут залишалися без води ряд міст і селищ через обстріли та руйнування фільтрувальних або насосних станцій, водоводів та інших водопровідних мереж. Нажаль, так сталося, що район не має резервного водопостачання. І якщо великі міста ще якось забезпечені питною водою, то села віддалені від міст залишаються з проблемою на самоті.

Основною метою проекту є вирішення проблеми доступу до питної води у населених пунктах буферної зони поблизу Маріуполя. В рамках проекту організація Карітас Маріуполь зі своїми партнерами проведе повний цикл заходів по запуску нових або відновленню непрацюючих свердловин для доступу до питної води в обраних населених пунктах.

Для цього розроблено наступний план реалізації проекту:
- оцінка потреб населених пунктів «буферної зони» стосовно доступу населення до питної води;
- прийняття комплексного рішення по вибору населених пунктів, в яких буде впроваджуватися проект;
- збір, підготовка та перевірка документації для початку проведення робіт;
- проведення робіт по запуску нових, або відновленню законсервованих свердловин та оформлення пакету документів на користування свердловиною;
- передача діючої свердловини у власність громади.

На разі стартував модуль оцінки потреб. Була зроблена презентація для представників Районної влади та розіслані запити Головам сільських рад.

За ходом реалізації проекту слідкуйте у наших новинах на сайті та в соціальних мережах.