Sweden
Helsinki
Sankt Peterburg

Невисокі доходи та низька якість життя в буферній зоні змушують пенсіонерів турбуватися, в першу чергу, про задоволення повсякденних потреб: їжу, медикаменти, обігрів оселі.

on .

Пані Ніна живе в 10 кілометрах від зони бойових дій. Мобільна команда Карітасу Маріуполь доставила жінці 4 тони паливних брикетів.

Пані Ніна живе в 10 кілометрах від зони бойових дій. Кожного дня вона чує звуки вибухів, які вже ні з чим ніколи не сплутає. Сьогодні їй нема на кого покластися, навіть у побуті. Більше 20 років пенсіонерка мешкає сама. Діти та онуки майже не спілкуються з нею навіть телефоном, не кажучи про відвідини. За таких життєвих обставин жінка лишається дуже скромною людиною. За роки військових дій в селищі надавалось багато допомоги, але вона завжди відмовлялась, бо вважала, що є більш потребуючи сусіди. Однак останнім часом скрута змусила її звернутися до нас по допомогу.

Мобільна команда Карітасу Маріуполь доставила жінці 4 тони паливних брикетів. Під час нашої розмови Ніна Олексіївна дуже дякувала за допомогу від папи Римського Франциска та за щире спілкування. Бо як їжа потрібна людині для підтримки життя, так тепла людська розмова – для підтримки душевної рівноваги.