Sweden
Helsinki
Sankt Peterburg

БІЗНЕС ШКОЛА БФ «КАРІТАС МАРІУПОЛЬ»

on .

У січні 2017 року Благодійний фонд «Карітас Маріуполь» в рамках проекту «Допомога для ВПО в Україні, 2016» відкрив «Соціальний бізнес центр»

який навчав підприємців та фрілансерів з числа переселенців і місцевого населення, яке постраждало від конфлікту на Сході України, відкриття і ведення бізнесу, надавав можливість отримання індивідуальних консультацій від бухгалтера та юриста, а також використання робочого простору центру.

«Соціальний бізнес центр» створив Бізнес школу - Школу підприємців. Тренери Школи написали методологію курсу і поширили її по по всій мережі Карітас в Україні.

У Бізнес школі Маріуполя за 11 місяців навчалися три групи - 60 учасників, 380 осіб отримали професійні консультації від бухгалтера-консультанта і юриста-консультанта.

В ході навчання учасники дізналися зміст підприємництва як виду діяльності, вивчили внутрішнє та зовнішнє підприємницьке середовище, ознайомилися з поточним законодавством України.

І тепер зможуть:

- вибрати підприємницьку ідею,

- провести державну реєстрацію ФОП,

- самостійно вести облік і формувати звітність,

- зробити оцінку економічної ефективності своєї підприємницької діяльності, визначити і подолати ризики,

- провести PR свого бізнесу, фандрейзинг,

- оформити бізнес-план.

Особливістю навчання в Школі є тісний взаємозв'язок теоретичного навчального матеріалу з реальними практичними процесами, накопичення роздаткового матеріалу для повноцінного відкриття і ведення підприємницької діяльності.

Крім навчання, Школа провела дві конференції, де виступили українські та міжнародні бізнес експерти.

На сьогоднішній день учасники всіх трьох наборів Школи спілкуються один з одним в Клубі підприємців БФ «Карітас Маріуполь». У Клубі тренери та консультанти допомагають учасникам в їх поточної діяльності, а також не обходиться і без веселих ділових ігор, в які всі разом із задоволенням грають.

Тому можемо голосно заявити, що діяльність «Соціального бізнес-центру» спрямована на поліпшення якості життя місцевого населення і ВПО в Донецькій області шляхом залучення в підприємницьку діяльність, створення життєздатного бізнесу, який створює нові робочі місця і допомагає розвитку нашого регіону.