Sweden
Helsinki
Sankt Peterburg

В суботу, 21 квітня, на базі нашого Багатофункціонального соціального центру, ми провели зустріч з представниками всіх громад Волноваського району, з якими співпрацюємо.

on .

Розпочати спільну роботу громади вирішили з підтримки пропозиції щодо участі в виставці робіт талановитих діточок, яка відбудеться в Верховній Раді Україні в травні. Також громади будуть мати можливість презентувати свою роботу парламенту. Наші фахівці допоможуть в реалізації цих ідей.

Карітас Маріуполь співпрацює з громадами в рамках проекту «Створення соціальних центрів для сприяння подолання та самодопомоги потенційно постраждалих людей та громад в Україні» за підтримки Caritas Germany та BMZ.

Ми добре розуміємо важливість підтримки громад в районах, особливо в буферній зоні. Наші фасилітатори з липня 2017 р. розпочали довгострокову роботу з інформаційного та юридичного супроводу.

За цей період в двох населених пунктах юридично зареєстровані громадські об’єднання, ще декілька об’єднань в інших селищах знаходяться в стадії оформлення. Наші фасилітатори з самого початку роботи пояснювали громадам важливість отримання юридичного статусу, який надає більше можливостей для вирішення проблем та реалізації ініціатив.

Після конференції «Вирішення соціальних питань: простір взаємодії чи зіткнень?» в м. Київ, на якій були присутні представники громад та ініціативних груп, було визначено важливість загальних зустрічей для обміну досвідом.

Тому в суботу, 21 квітня, на базі нашого Багатофункціонального соціального центру, ми провели зустріч з представниками всіх громад Волноваського району, з якими співпрацюємо.

Активісти селищ розуміють, що лобіювати інтереси своїх громад, виступаючи одним цілим буде більш ефективно. На зустрічі був присутній юрист, який надав інформацію щодо реєстрації громадських об’єднань, та відповів на всі наявні питання про поточну роботу.