Sweden
Helsinki
Sankt Peterburg

Мудреці, які жили на Сході, побачили на небі зірку, що сповіщала про народження Ісуса.

on .

Вони вирушили в дорогу, а зірка почала рухатися попереду них, доки не зупинилася над тим місцем, де було Дитятко. Мудреці вельми зраділи…..
Так розпочиналася біблейська історія про появу на світ сина Божого. І головним символом доброї звістки стало саме світло Різдвяної зірки.

Кожного року святкування Різдва Христового ми починаємо з акції «Різдвяна свічка», під час якої всі бажаючи можуть за символічну благодійну пожертву придбати свічку, щоб запалити її, сідаючи з молитвою за традиційний український стіл з 12 стравами, і порадіти цьому вогнику, який сповістив весь християнський світ про народження Ісуса.

Вихованці Карітас Львів, які мають особливі потреби, виготовили ці різдвяні свічки для Маріуполя з великою любов'ю. В центрі свічечки-наліпка копії вітражу «Богородиця з дитям», який колись намалювала художниця з неповносправністю, мешканка міста Стрий Львівської області.
Фінальним акордом цієї акції у Маріуполі став захід, який було проведено нашою благодійною організацією в рамках загальноміського святкування Різдва, на площі біля Драмтеатру. Колядки, ялинка, різдвяний базар та свічки з Вифлеємським вогнем створювали неповторну атмосферу великого зимового християнського свята.
Кошти, зібрані силами небайдужих людей під час акції у 2017 році, були спрямовані на допомогу самотньому батькові з 3 синами, в яких дуже сильно постраждало все майно під час пожежі.

Цьогорічні пожертви містян стануть основою започаткованого кризового фонду при благодійній організації Карітас Маріуполь і будуть за потреби слугувати родинам з дітьми у скрутних життєвих обставинах, які звернуться по допомогу у наш кризовий центр.

Дякуємо всім мешканцям Маріуполя, які керуючись милосердям та співчуттям до ближнього, приєдналися до нашої акції!