Sweden
Helsinki
Sankt Peterburg

5 січня 2018 року до Кризового центру Карітас Маріуполь звернулась жінка Ганна.

on .

Вона була у розпачі, тому що її новонароджена дитина Софійка тяжко захворіла та потребувала дорогих рецептурних медикаментів

Після телефонного консультування з'ясувалося, що жінка вимушена переселенка з м. Горлівка, самотня, багатодітна мати 5 малолітніх дітей. Самостійно покрити витрати на лікування дитини - не може. Отримавши підтвердження про стан дитини від лікаря відділення патології новонароджених, кризовий консультант Карітас Маріуполь звернулась за допомогою до волонтера з м. Київ. Завдяки злагодженій роботі лікарів, волонтерів та працівників Карітас Маріуполь вже 7 січня всі ліки за рецептом були передані у відділення, де знаходиться Софійка. За допомогою волонтера було придбане дитяче харчування. 12 січня фахівці Кризового центру відвідали с. Ольгінка для з'ясування умов проживання дітей та матері. За результатами домашнього візиту кризовий консультант підтверджує наявність всіх необхідних благ для догляду дитини після виписки з лікарні. Єдине, про що попросила мати дитини - це памперси та дитяче харчування. Наступного тижня дитинку виписують з лікарні, а кризовий консультант готує ще один виїзд до с. Ольгінка для передачі памперсів та харчування.

Від щирого серця мама Ганна та команда Карітас Маріуполь виражає вдячність волонтеру Леся Литвинова за чуйність та оперативність у порятунку життя дитини!
Діяльність ведеться в рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів для сприяння подолання та самодопомоги потенційно постраждалих людей та громад в Україні» за підтримки DCV та BMZ.