Sweden
Sankt Peterburg

Робота Кризового центру на виїзді в с. Донське

on .

На початку вересня до Кризового центру "Карітас Маріуполь" поступила інформація про родину переселенців з м. Красногорівка. Після того, як наші фахівці побували в гостях у сім'ї - було вирішено взяти їх на кейс-супровід

Бабуся Тетяна Миколаївна сама виховує двох неповнолітніх онуків - Вадимку 9 років та Тетянку 16 років. Після артилерійських обстрілів у м. Красногорівка жінка вирішила перевезти дітей до більш безпечного місця. Орендувала квартиру у 5ти поверховці. Як каже сама Тетяна Миколаївна: "На що грошей вистачило, те й маємо!". 65 річна жінка має твердий характер та сталеву волю. Старша онучка планує поступати до коледжу у м. Маріуполь наступного року, а молодшенький вчиться у 4 класі. Бабуся планує оформити опіку над Вадимом та для цього їй потрібна консультація юриста. Всі дані про родину передані партнерській юридичній організації.

Кризовий консультант та кейс-менеджер проекту, вирішили завітати до родини та особисто познайомитись з мужньою бабусею Тетяною. Основною потребою були продукти харчування та гігієна, (важко прожити на одну пенсію) тому до підготовки виїзду залучили спеціалістів з гуманітарних проектів "Карітас Маріуполь". Завдяки злагодженій роботі з волонтерськими фондами вдалося підібрати необхідний одяг для хлопчика: білі сорочки до школи, джинси та декілька футболок.

В рамках акції "Шкільний портфелик" Вадим отримав канцелярські товари та, найважливіше, омріяний новий портфелик! Нажаль, коли спеціалісти Кризового центру приїхали до с. Донське - діти були у школі, але вдячна бабуся Тетяна Миколаївна пообіцяла передати подаруночки маленьким адресатам. Бабуся попросила не забувати її та інколи дзвонити. Питань не залишилось! Вирішено було взяти родину до кейс-супроводження та постійно допомагати на відстані.