Sweden
Sankt Peterburg

Працівники проекту "Карітас Хаб" провели зустріч з мешканцями селища Орловське

on .

Спеціалісти Карітас Маріуполь приїхали до села, щоби допомогти людям визначити основні напрямки роботи з вирішення проблем села.

Працівники проекту "Карітас Хаб" провели зустріч з мешканцями селища Орловське. Цей населений пункт знаходиться в буферній зоні, неподалік селища Павлопіль. Інфраструктура селища була відрізана від основних населених пунктів ще в 2014 році, коли було зруйновано міст через Павлопільське водосховище. До військових дій тут були свої значні проблеми з водою та газопостачанням, а з початком конфлікту на Сході України умови життя населення вкрай погіршились.

Роботи немає взагалі, дитячий садок давно не працює. Мешканців в селі лишилось небагато - близько 200. Є сім'ї з дітьми, що не мали змоги виїхати та вимушені жити в таких складних умовах.

В ці скрутні часи для села мешканці вирішили змінювати ситуацію своїми силами та почали створювати місцевий соціальний центр. Сформувалась місцева активна громада, якій не вистачає знань та вмінь для подальшого розвитку ініціатив.

Спеціалісти Карітас Маріуполь приїхали до села, щоби допомогти людям визначити основні напрямки роботи. Наші фасилітатори зустрілись з громадою, дізнались про наявні гострі проблеми та розробили робочий план на майбутнє. В процессі обговорювання прийшли до згоди, що мешканцям протрібно створити громадське об'єднання, яке допоможе їм в подальшому вирішенню питань.

Захід проведено у рамках проекту «Створення соціальних центрів для сприяння подолання та самодопомоги потенційно постраждалих людей та громад в Україні» за підтримки Caritas Germany, DCV та BMZ.