Sweden
Sankt Peterburg

Виїзд мобільної команди Карітас Маріуполь до сел буферної зони

on .

Спеціалісти Карітас Хаб у рамках роботи мобільної команди завітали до сел Талаківка та Сартана. Обидва населених пункти вже давно знайомі Карітас Маріуполь.

Протягом своєї діяльності благодійна організація неодноразово працювала в цьому районі в рамках надання гуманітарної допомоги (паливні брикети, продукти харчування, медична допомога). Цього разу під час зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування були обговорені соціальні напрямки роботи благодійної організації.

За результатами обговорення було визначено декілька напрямків, що  можуть впроваджуватись у рамках роботи в цих населених пунктах. Спеціалісти кризового центру будуть надавати допомогу родинам та особам, що опинились у скрутних життєвих обставинах та допомагати під час кризових ситуацій. Крім того за напрямком кейс-менеджмент родині буде надаватись допомога соціального напрямку на протязі трьох місяців або доки родина не вирішить проблеми, що негативно відображаються на  рівні життя. Також є можливість надавати послуги психологічного супроводу, як для окремих родин/осіб, так і організовувати групи взаємопідтримки для усіх бажаючих.

Не менш важливим напрямком є робота з місцевими громадами. Фасилітатори мали змогу обговорити запити, що вже є на цей час у жителів сел. Першим питанням є розвиток самозайнятості місцевого населення. Пошук фінансування для розвитку та започаткування власних ідей та навички з подання грантових заявок, є дуже актуальними для ініціативних громадян. Також обговорювали можливість об’єднання жителів у громади та допомогу їм у впровадженні власних ініціатив.

Впровадження соціальних напрямів, особливо у селах буферної та приміської зони є дуже важливим етапом у розвитку всього регіону, економічної стабілізації та покращення якості життя місцевого населення. Вміння громади та окремих громадян бути самостійними, самодостатніми та вміти впроваджувати в життя власні ідеї, дасть можливість навіть у скрутні для країни часи жити повноцінним життям та бути незалежними.

Захід проведено у рамках проекту «Створення соціальних центрів для сприяння подолання та самодопомоги потенційно постраждалих людей та громад в Україні» за підтримки Caritas Germany, DCV та BMZ.