Sweden
Sankt Peterburg

Сьогодні команда Карітас Маріуполь виїхала у с. Привільне

on .

Наші фасилітатори спілкувались з мешканцями села, питалися про наявні проблеми, плани на майбутнє місцевих громад та міркували про можливі вирішення проблем.

Виявилося, що сама гостра проблема населеного пункту - це відсутність питної води. Подається тільки технічна вода, але дуже поганої якості. Також мешканці хотіли б поліпшити роботу культурного центру, у вигляді місцевого клубу. Виявилися запотрібними юридичні та загальні психологічні консультації. Мешканці дуже активно включилися в обговорення, висловлювали свої думки та ідеї, щодо вирішення проблемних питань. Але щоби втілювати свої ідеї, багатьом бракує знань та інформації. В чому Карітас Маріуполь і планує допомагати громаді.

Зустріч була проведена в рамках діяльності проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки Caritas Germany, DCV та BMZ.