Sweden
Sankt Peterburg

Карітас Маріуполь

on .

Міжнародний благодійний фонд «Карітас України» входить в одну з найбільших міжнародних мереж благодійних організацій у світі та Європі. Слово «Сaritas» означає воднораз любов і милосердя, співчуття та благодійність.

Карітас працює в Україні вже 25 років. На сьогодні Карітас України, це – 20 регіональних відділень у 12 областях України з майже 1000 співробітників та волонтерів. За час конфлікту в Україні бюджет «Карітас Україна» збільшився більш ніж вдвічі за рахунок європейських донорів і дорівнює близько 2,5 мільонів євро на рік. Це дає можливість ефективно допомагати багатьом постраждалим від гуманітарної кризи в країні.

Сьогодні «Карітас України» фокусується на чотирьох основних напрямках роботи:

-          Робота з дітьми, молоддю та сім’ями.

-          Робота у напрямку охорони здоров’я

-          Соціальні проблеми переселенців

-          Допомога людям у кризових ситуаціях.

В рамках цих напрямків Карітас України веде активну роботу у зоні конфлікту на сході України.

Представництво БФ «Карітас» в Донецькій області існує вже 13 років. До початку воєнних дій у зоні АТО БФ «Карітас Донецьк» знаходився безпосередньо у Донецьку та налічував близько 30 співробітників. В серпні 2014р. представництво переїхало до Дніпропетровська.

У червні 2015 року відкрилось відділення БФ «Карітас Маріуполь». Команда Карітас Маріуполь на сьогодні налічує більше ніж 20 співробітників та працює на території Донецької області від с.Бердянське до Авдіївки. За цей час було надано матеріальну та психологічну допомогу близько 30 тисячам потребуючих українців на сході країни.